reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 7 Temmuz 2018 1517 Görüntüleme

Babuz: “Cumhurbaşkanımızı çayırımızda mısır yemeğe bekleriz”

Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz: “Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğu talimatla çayırımızı tekrar halk yaşamına kazandırmış olmasından dolayı teşekkür eder, kendilerini çayırımızda eski günlerde olduğu gibi mısır yemeğe bekleriz.” dedi.

Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz: “Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğu talimatla çayırımızı tekrar halk yaşamına kazandırmış olmasından dolayı teşekkür eder, kendilerini çayırımızda eski günlerde olduğu gibi mısır yemeğe bekleriz.” dedi.

Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği tarafından, Küçüksu Mesire alanıyla ilgili toplantı düzenlendi.

Anadoluhisarı Kale Arkası Tarçın Kafe’de düzenlenen toplantıya Dernek Başkanı Mustafa Babuz ve dernek yönetim kurulundan Gülişan Özdemir; Barkın Kotil; Nihal Kır; Hüseyin Durmuş; Esra İspalarlı; Esra Kotil; Baykan Keflioğlu katıldı.

Toplantıda, çayıra giriş çıkışların güvenlikli kapılardan kontrollü olarak yapılması; sabit güvenlik görevlilerin bulunması; mangal yapımının yasaklanması; kapaklı büyük çöp kutuları koyulması; çayırla ilgili yasakları belirten uyarıcı levhaların konulması; bölge halkının hanımları için el tezgahlarının yapılması; mısır kazanlarının yaşatılması; tarihi yağlı güreşlerin hayata kazandırılması; yaz şenliklerinin yeniden yapılması; çayırın çevresindeki trafiğin düzenlenmesi; ahşap oturma yerlerinin sayısının artırılması gibi eksiklikler ve halkın talepleri olduğu aktarıldı.

Dernek Başkanı Mustafa Babuz şöyle konuştu: “500 yıllık geçmişi olan, Osmanlı’dan miras Küçüksu Mesire Yeri dönemin vazgeçilmez eğlencelerinin yapıldığı, şairlere ilham kaynağı olan tüm İstanbul’un akın akın geldiği doğal ve kültürel yaşam alanıydı. 15 Temmuz ve FSM Köprüsü’nün yapımında şantiye alanı olarak kullanılmış ve daha sonra mıcır dökülerek otopark olarak kullanılması sonucu doğal güzellik tahrip edilmiş ve Mesire Alanı özelliğini yitirmişti. Derneğimiz 41 yıldır Küçüksu Mesire alanının tekrar eski tarihi yapısına kavuşup halk yaşamına kazandırılması için her türlü mücadelesini yasal yollarla yaparak takipçisi olmuştur. 3 yıl önce kazanmış olduğumuz İstanbul 2 nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından sit alanı olması sebebiyle konu tekrar gündeme gelmiştir. İlgililerin duyarsızlığı devam ederken cumhurbaşkanımızın 13 Nisan’da gerçekleştirdiği çayır ziyareti ve 15 Nisan’da Beykoz’da halka hitabında söylediği ‘Biz eskiden Kasımpaşa’dan Küçüksu Mesiresine büyük bir heyecanla mısır yemeğe gelirdik. O günleri unutmadık. Mısır kazanlarını yeniden kaynatmaya var mıyız? Küçüksu Kasrı’nın önündeki o alanı tekrar bir mesire alanı haline getirelim.’ sözleri bizlere bu 41 yıllık özlemin müjdesini verdi.”

Mustafa Babuz şöyle devam etti: “Küçüksu Çayırı İBB tarafından yapılan çalışmalar ve düzenlemeler sonucunda hepimizin özlediği eski halini almıştır. Derneğimiz ve tarihi spor kulübümüzle birlikte bölgemizde turizm, kültürel ve sportif faaliyetlerin gelişmesi için Küçüksu Çayırında mısır kazanları ve el sanatları faaliyetleri için derneğimiz öncülüğünde tarafımıza yer tahsis edilmesi konusu ilgili makamlara talebimizdir.”

Babuz sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğu talimatla çayırımızı tekrar halk yaşamına kazandırmış olmasından dolayı teşekkür eder, kendilerini çayırımızda eski günlerde olduğu gibi mısır yemeğe bekleriz.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb