reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 22 Haziran 2018 2088 Görüntüleme

İBB Başkanı Mevlüt Uysal: “Tokatköy’de Örnek Bir Proje Yapacağız”

İBB Başkanı Mevlüt Uysal Tokatköy Şehri- Sitare yerinde dönüşüm tanıtım programı ve tapu dağıtım törenine katıldı.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal Tokatköy Şehri- Sitare yerinde dönüşüm tanıtım programı ve tapu dağıtım törenine katıldı.

Beykoz’da düzenlenen “Tokatköy Şehri- Sitare Yerinde Dönüşüm Tanıtım Programı ve Tapu Dağıtım Töreni”ne katılan İBB Başkanı Mevlüt Uysal: “Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşları mağdur etmeyin talimatıyla Tokatköy’de örnek bir proje yapacağız. Beykoz’un lüks semtlerinde insanlar nasıl yaşıyorsa Tokatköy sakinleri de öyle yaşasın istiyoruz” dedi.

Çiftlik 91 Sosyal Tesisleri’nde düzenlen projenin tanıtım toplantısına KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcıları, MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, Tokatköy Muhtarı Galip Bekaroğlu, belediye birim müdürleri ve ilçe sakinleri katıldı.

Beykoz Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle Tokatköy Mahallesi’nde 63 dönümlük bir alanda uygulanacak Şehr-i Sitare Yerinde Dönüşüm Projesi’yle vatandaşlar depreme dayanıklı yeni konut ve iş yerlerine, mahalle kültürünün korunduğu bir yaşama ve modern kent alanlarına kavuşacak.

Başkan Mevlüt Uysal: “Kentsel dönüşümü ilk görevimiz haline getirdik.”

Konuşmasının başında İBB olarak bu yıl 8 ilçede kentsel dönüşüme başlayacaklarını ifade eden Başkan Mevlüt Uysal: “Kentsel dönüşümü vatandaşın sorunu olarak görmüyoruz. Bir kamu sorunu olarak görüyoruz. Belediye olarak kentsel dönüşümü ilk görevimiz haline getirdik. Belediye bütçemizden bu işe 1 trilyon ayırdık. Vatandaş yerinde kalacak, binayı yıkıp yeniden yapacağız. Bunu yaparken de vatandaştan para almayacağız. %20 imar kesintisiyle bu işi çözeceğiz.” şeklinde genel kentsel dönüşüm prensiplerini anlattı.

Başkan Mevlüt Uysal: “Beykoz’da Mahalle Kültürünü Devam Ettireceğiz”

İstanbul’da uygulanacak genel kriterlerin yanı sıra her ilçeye özel çalışma yapacaklarını vurgulayan Başkan Mevlüt Uysal: “Beykoz’da biz bu çalışmayı sizlerin burada komşularınızla, anılarınızla, o eski mahalle hayatınızla devam ettirmek üzere planladık. Buralara hazineden geldiği için m2’ye 700 tl değer biçilmiş.  Biz hiçbir şekilde kar etmeden müteahitten daha iyi imkân nasıl sunarız ona baktık. Konutları yüzde 20 kesintiyle yapacağız. Örneğin 3 katlı 125 m2 inşaatı olan bir vatandaşımıza 300 m2 inşaat vereceğiz. İsterse 100 m2 lik 3 daire, isterse 150 m2 lik 2 daire vereceğiz. Her dairenin de otoparkı olacak.” dedi.

Kira ve Taşınma Yardımı KİPTAŞ’tan

Dönüşüm sürecinde vatandaşlara sağlanacak kolaylıklar hakkında da bilgi veren Başkan Mevlüt Uysal: “İmzayı attığınız zaman konutlara 1000, iş yerlerine 1500 TL kira yardımı yapacağız. Ayrıca 2 kira taşınma bedeli vereceğiz. Enkaz bedelini hesaplayıp formülü çözeceğiz. Eskiden kim kimle komşuysa yine komşuları bir araya getirerek, aynı binada toplayarak, camisiyle, otoparkıyla, parkıyla burayı başlatacağız. Beykoz’un lüks semtlerinde insanlar nasıl yaşıyorsa Tokatköy sakinleri de öyle yaşasın istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Zemin +5 kat binalar

Projenin ilçenin doğal dokusu ve yeşile uyumlu olduğunu vurgulayan Başkan Mevlüt Uysal: “KİPTAŞ teknik çalışma bir yaptı. Yüksek binalar olmayacak. Zemin +5 kat planlandı.  Artan binaları rastgele satmayacağız. Yeşili koruyan güzel bir proje. Hızlı bir şekilde imzaları tamamlarsanız, tapular zaten belediyede, buranın bu yıl temelini atalım, seneye bu vakitler kentsel dönüşüm deyince gidin Tokatköy’ü görün diyelim. Beyoğlu’nda başladık, Beykoz’da ikinci örnek olsun.” diyerek temennisini dile getirdi.

Tapu Sevinci Devam Ediyor

Toplantının ardından Tokatköy’de 2/B arsaları üzerinde yaşayan hak sahiplerinden 20’sine sembolik olarak Başkan Yücel Çelikbilek ve başkan yardımcıları tarafından tapuları teslim edildi.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

SEVR’in 100.ncü YILINDA…

SEVR’in 100.ncü YILINDA…

Tema Tasarım | AnatoliaWeb