reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 6 Haziran 2018 3310 Görüntüleme

Hızır Yılmaz Mekanın Cennet Olsun…

Merhum Hızır Yılmaz için Beykoz Akbaba Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

“Adım Hızır ama Hızır Paşa değilim. Kesseler başımı, kesemem Pir Sultan’ın başını, haksızlıklara karşı kılıcı olurum HZ. Ali’nin.  Hak, hukuk, adalet dendi mi HZ. Ömer’in adaletidir adaletim. Bir kimsesiz, tutacak bir el yok mu dediğinde HIZIR olmak, İLYAS olmak isterim…”

Beykoz siyasetine damga vuran CHP eski İlçe Başkanlarından Hızır Yılmaz, Beykoz Dereseki’deki evinin bahçesinde buluna kiraz ağacından düşmüş ve beyin kanaması geçirmişti.

İki gün boyunca Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Yılmaz hayata veda etti.

Merhum Hızır Yılmaz için Beykoz Akbaba Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Hızır Yılmaz Kaynarca Mezarlığı’nda sevenlerinin gözyaşları arasında ebediyete uğurlandı.

Hızır Yılmaz’ın ikiz kardeşi olan İlyas Yılmaz ve Hızır Yılmaz’ın çocukları cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Taziye için uzun kuyrukların oluştuğu cenaze töreninde merhum Hızır Yılmaz için helallik alındı.

Mahşer yerine dönen Beykoz Akbaba Merkez Camii’nde ki cenaze törenine; eski Başbakan Mesut Yılmaz, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, her siyasi partiden milletvekilleri ve milletvekili adayları, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,  Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beykozlu İş Adamı İsmet Acar ve daha birçok iş adamı,  CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün ve diğer siyasi partilerin Beykoz ve Beykoz’un dışından katılan eski ve yeni ilçe başkanları, belediye başkanları, parti yöneticileri, meclis üyeleri, ilçe ve ilçe dışından birçok STK, muhtarlar, akrabaları ve Hızır Yılmaz’ı seven binler katıldı.

İzdihamın yaşandığı cenaze törenine trafiğin çift yönlü olarak tıkanması binlerce vatandaşın cenaze namazının kılındığı camiye ulaşmasına engel oldu.

Yüzlerce vatandaş da geri dönmek zorunda kaldı.

Kılınan namazın ardından, merhum Hızır Yılmaz’ın tabutu sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına taşındı.

Hızır Yılmaz’ın tabutuna omuz vermek isteyen dostları adeta birbirleriyle yarıştı. Merhum Hızır Yılmaz’ı taşıyan cenaze aracı, yaşanan trafik tıkanıklığı nedeniyle hareket etmekte oldukça zorlandı.

 

Hızır YILMAZ Kimdir

961 yılında Rize/ Kalkandere’ de doğdu.  2012 yılında Beykoz CHP ilçe Başkanlığına seçildi. 2014 Yerel Seçimlerinde CHP’nin Beykoz Belediye Başkan adayı oldu. Evli, üç çocuk babası ve 3 torun dedesiydi.  

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb