reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sağlık, son dakika, Sür Manşet 27 Mayıs 2018 1831 Görüntüleme

ORGAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Acarkent Rotary Kulübü tarafından organ bağışı kampanyası düzenlendi.

Acarkent Rotary Kulübü tarafından organ bağışı kampanyası düzenlendi.

Organ bağışıyla ilgili bilinç kazandırmak, bağış yapmak isteyenlere aracı olmak amacıyla düzenlenen kampanya Acarkent Colesium’da gerçekleştirildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi Erkan Güneş kampanyayla ilgili şu bilgileri aktardı: “Arkadaşım Hüsniye Aksoy’la birlikte ilçedeki organ bağışının sorumlusuyuz. Organ bağışı beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organların, Sağlık Bakanlığına müracaat eden hastalara nakli şeklindeki bir organizasyondur. Donörler doldurdukları formla istedikleri organlarını bağışlayabilirler. Formdaki bilgileri Sağlık Bakanlığı bilgi sistemine aktarıyoruz. Kişiler organ bağışlamaktan vazgeçebiliyorlar. Kişi organ bağışı yaptığı halde, yakınları müsaade etmediği takdirde organlar alınmıyor. Donörlere ait sisteme girilen bilgilere sadece yetkili kişiler ulaşabiliyor.”

Acarkent Rotary Kulübü Dönem Başkanı Yaşar Atacık şunları ifade etti: “Organ bağışıyla ilgili bilinci artırmak ve bağış yapmak isteyenlere bu olanağı sağlamak amacındayız. Rotary’nin amaçlarından biri hastalıkların giderilmesi, ana ve çocuk sağlığıyla alakalı. Türkiye’de organ bağışı yapan kişi sayısı nüfusumuza göre çok düşük. Bağış yapanların sayısının artırılması çok önemli. Biz bu kampanyayı her yıl en az bir kere tekrarlamak istiyoruz. Bugün saat 10.00’dan şu saate kadar yani dört saatte 17 kişi organlarını bağışladı. Erkan beye göre bu çok iyi bir sayı.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb