reklam reklam reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 16 Mayıs 2018 2130 Görüntüleme

Ebru Defilesi gerçekleşti

Beykoz Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Nezahat Koptagit’in önderliğinde hazırlanan ebru defilesi gerçekleşti.

Beykoz Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Nezahat Koptagit’in önderliğinde hazırlanan ebru defilesi gerçekleşti.

Beykoz Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Nezahat Koptagit’in önderliğinde hazırlanan ebru defilesi gerçekleşti. Defilede Ebru tekniği ile hazırlanmış kıyafetler defile ile katılımcıların beğenisine sunuldu.

Kaymakam Ahmet Katırcı’nın Atatürk’ün ilk pilotlarından Cemil Beyin eşi Cavidan Hanım (88) ile podyumda yürümesi ayakta alkışlandı.

Unesco tarafından yapılan ebru yarışmasında derece alan Sıla Demircioğlu ve Efsa Koptagit defilenin sonunda dereceye girerek ödül aldılar.

Ayrıca salonda ki sergide ebru sanatı ve yağlı boya karışımı tablolar ve çeşitli tekstil ürünleri sergilendi.

Beykoz Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Gurubu gösterisi yapıldı.

Podyumda yürüyenler ise şu isimlerden oluştu:

Kaymakam Ahmet Katırcı, Atatürk’ün ilk pilotlarından Cemil Beyin eşi Cavidan Hanım (88) ve Ümmühan Ayan ile yürüdü.

Ümmühan Ayan,  Emine Ayla Zeybek, Emine Yurtseven ve Torunu, Hacer Koptagit ve eşi Kemal Koptagit, Ebru Emiroğlu ve oğlu, Aylin Çelikoğlu-Yunus Emre Yanlışlar, Melek Kıyan Volkan, Hediye Aksu ve Torunları, Zeynep hanım ve torunu, Zeynep Başkaş ve Torunu, Hatice Sekban, İlayda ve Sıla Demircioğlu, Gülizar Gökben, İrem Yalçınkaya ve oğlu, Fatma Avşar ve oğulları, Ebru Emiroğlu, Ömer Özdemir ve kardeşi.

Sunumunu Ozan Derviş’in yaptığı defileye, Kaymakam Ahmet Katırcı ve eşi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, BEDES Başkanı Gülay Demirel, Türk Kadınlar Birliği Beykoz Şube Başkanı Sevtap Çapan, Tapu Müdür Yardımcısı Aysun Öztürk, Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Müzeyyen Özgür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İş Adamı Taner Mert, Kanlıca Muhtarı Yusuf Kıroğlu, Akbaba Muhtarı Yüksel Kılıç, Cumhuriyetköy Galip Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çağatay Varol, Bahattin Yazıcı İlköğretim Okulu Müdürü Özgür Tan, Beykoz Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük ve Eşi, Beykozlu Doğu Karadenizliler Dernek Başkanı Emin Yavuz, Artvinliler Dernek Başkanı Mehmet Uzun, Adem Öztürk, Beykoz Trakyalılar Derneği Başkan Yardımcısı Tuncay Yörüten, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Yöneticileri ve Öğretmenleri, Duayen Gazeteciler Mehmet Polat ve Sema Polat katıldı.

Beyaz Saray Düğün Salonunda gerçekleşen defilede konukları selamlayan Beykoz Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Nezahat Koptagit, “Yıllardır bu hayalimi gerçekleştirmek istiyordum. Taner Bey’in de desteğiyle gerçekleşmiş oldu. Dünyada ve Türkiye’de ilk olacak gönülden bir defile. Herkes kendi emeğini yansıttığı bir elbise giyecek.” diye konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı Taner Mert şunları ifade etti: “İlk göreve geldiğimizde müdürüme ve tüm öğretmen arkadaşlarımıza bir takım sözlerimiz vardı. Elimizden geldiğince bu sözleri yerine getirmek arzusuyla yola çıktık. Bunları birer birer yerine getirdiğimize inanıyorum. Nezahat Hoca’nın talebini tereddütsüz kabul ettim. Yapılan emeği biliyorum. Enteresan bir defile bizi bekliyor.”

Beykoz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, “Nezahat Hoca’ya, Taner Mert’e ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay şöyle konuştu: “İki ay önce açık kalp ameliyatı geçirdim. Henüz göreve başlamadım. Ama bu kıymetli organizasyonda bulunmaktan mutluyum. Ebru öyle güzel bir sanat ki, insanlara adeta bir terapi yapıyor. Nezahat Hoca okulumuzda gerçekleştirdiği bir projeyle ebruyla tanışan hareketli ve akademik başarısı düşük olan çocuklar hem akademik başarıyı yakaladılar hem de sevgiyi, saygıyı daha ön planda tuttular. Bizler ebrunun insan ruhuna olan olumlu etkilerine tanıklık etmiş olduk.”

Kaymakam Ahmet Katırcı şunları dile getirdi: “Ebru temel sanatlarımızda bir tanesi. Yaşatılması ve aktarılması gereken çok önemli bir sanatımız. Ebru Osmanlı’da tedavi amaçlı kullanılmış bir sanat. Emeği olan herkesi tebrik ediyorum.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb