reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 10 Mayıs 2018 2420 Görüntüleme

Tübitak Bilim Fuarı açılışı gerçekleştirildi

Tokatköy Ortaokulu Tübitak Bilim Fuarı açılışı gerçekleşti.

Tokatköy Ortaokulu Tübitak Bilim Fuarı açılışı gerçekleşti.

Geleneksel hale gelen ve bu sene 4. gerçekleştirilen fuar açılış töreninde, öğrencilerin atık malzemelerden ürettikleri müzik aletleriyle gerçekleştirilen Ritim Orkestrası gösterisi sahnelendi.

Açılıştan sonra Bilim Fuarında 20 tane Tübitak projesi sergilendi. Öğrenciler projelerini gururla tanıttılar.

Projelerden en ilgi çekeni ise görsel sanatlar öğretmeni Nülifer Kalem’in yaptığı Tokat Kasrı’nın maketi oldu.

Bu günkü Tokatköy ilköğretim okulunun olduğu yerde bulunan Tokat Kasrı’nın tarihçesi ise kısaca şöyle:  Fatih Sultan Mehmed 1458’de Beykoz’da avlanırken, Mahmud Paşa’nın Tokat’ı aldığı haberi gelmiş ve habere sevinen padişah hemen Tokad Kasrı ve Bahçesinin yapılması için emir vermiş. Böylelikle Boğazın ilk Mesire yeri açılmış oldu. Daha sonraları Kanuni Sultan Süleyman ve Sultan 1. Mahmud zamanında Kasır tekrardan inşa edilip bahçe havuzlarla, çeşmelerle, hamamlarla zenginleştirilmiş. Tarihçilerin “Yeryüzündeki Cennet” diye anlattığı Kasır ve bahçesi yüzyıl başında yok edilmiş.

Açılışa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Naci Tuna, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro/Tübitak Gözlemcileri Atakan Avcı, Kubilay Barıtçı, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muharrem Kaşıtoğlu, Okul Müdürü Yener Akbulak Tokatköy Muhtarı Galip Bekaroğlu, Okul Müdürleri; Cihat Yeni, Murat Urgancı, Şaban Demirtaş, Ahmet Filiz, Adem Yıldız, Emekli Okul Müdürü Hamit Kılıçöz ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından katılımcıları selamlayan Tokatköy Ortaokulu Müdürü Orhan Çite şöyle konuştu: “Proje Yürütücümüz Ayşegül Uluman başta olmak üzere Dilek Kaya, Seher Erol Yücetepe, Munuse Berna Güvenç, Şule Akdoğan, Nur Damla Özcan, Sümeyye Şahin, Ümran Çelik, Derya Kablan Duman, Sevim Şenlik, Esra Kıribrahim, Nülifer Kalem öğretmenlerimizin üstün gayretlerinden dolayı çok teşekkür ederim. 4. Bilim fuarımızın açılışını hep beraber yapacağız. Bilim Fuarımızda 20 tane Tübitak projesi sergilenecektir. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda okumasını sağlamak için, yani geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimize çağın en iyi imkanlarını sunarak onları donanımlı iyi bir birey olarak yetiştirmektir. Bunun için eğitime dört elle sarılmamız gerekir. Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının tek yolu eğitimden ve bilimden geçmektedir. Bu anlamda herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır.”

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Naci Tuna, “Okulumuzun her geçen zaman daha iyi performans göstermeye aday olduğunu görüyorum. Bilim çok önemli. Eğitim kurumları olarak çalışmalarında başarılı olanlara elimizden geleni yapmalıyız. Her türlü desteği vermeye hazırız.” diye konuştu.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb