reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 6 Mayıs 2018 2765 Görüntüleme

TRAKYALILAR KARDEŞLİK GECESİNDE BULUŞTU

Trakyalılar, Beykoz Trakyalılar ve Rumeli Balkan Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin gerçekleştirdiği Kardeşlik Gecesinde buluştu.

Trakyalılar, Beykoz Trakyalılar ve Rumeli Balkan Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin gerçekleştirdiği Kardeşlik Gecesinde buluştu.

Asr-ı Mekan’da gerçekleştirilen Kardeşlik Gecesine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kaymakam Ahmet Katırcı,  İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir ve yönetimi, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz ve yönetimi, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyol, Sultangazi Belediye Başkanı Cavit Altunay, CHP Beykoz Meclis Üyeleri Hakkı Emanet, Okan Uzun, Aydın Habil, Süleyman Kılıç ve Cavit Gül, AK Parti Milletvekili aday adayı Nevin Çalışkan, dernek başkanları, Amatör Spor Kulübü Başkanları ve muhtarlar katıldı.

Ozan Derviş’in sunumunu yaptığı, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapılan gecede, Balkanlarda yaşayan soydaşların haklarının korunması, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkılması gerektiği ifade edildi.

Manevi desteklerinden ötürü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Dernek Başkanı Sacit Kaya tarafından, yılın annesi seçilen Jale Erol’a Sultangazi Belediye Başkanı Cavit Altunay tarafından ve daha birçok isme plaket takdim edildi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Halk Oyunları Ekibi sahne aldı.

Misafirleri selamlayan Beykoz Trakyalılar ve Rumeli Balkan Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Sacit Kaya “Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla sevgi ve saygıyla hareket etmeyi diliyorum. Takım tutar gibi fanatik olmayalım. Çünkü hepimiz birbirinize lazımsınız.” diye konuştu.

Sultangazi Belediye Başkanı Cavit Altunay, şunları söyledi: “ Nerede olursak olalım, şurada gözüken Atatürk, bayrak ve cumhuriyet sevgisiyle dolu insanlar olan sizleri kutluyorum. Bu birlikteliklere çok ihtiyacımız var. Dernekler bir araya gelerek projeler üretiyor, gelecek tasarlıyor, kültürünü ilçeye aktarıyor. Yapacağınız çalışmalara katkı sunmaya hazırız.”

Kaymakam Ahmet Katırcı şöyle konuştu: “Sivil toplum kuruluşlarını çok önemsiyoruz. Gerek kendi kültürlerini gittikleri memleketin kültürüne entegre etmek gerekse gelecek nesillere aktarmak açısından önemli. Konu Batı Trakyalılar olunca mesele biraz daha kıymetleniyor. Çünkü onlar çok kültürlü oldular. Onlar bundan 500 yıl önce Balkanları Türkleştirmek adına, Balkanlara gönderildiler. Anadolu kültürünü oraya aktardılar. Oranın İslamlaşmasına katkı sağladılar. Sonra tekrar vatana geri döndüler. Hem göçmenliği hem ev sahipliğini yaşadılar.”

Bakan Mehmet Müezzinoğlu şunları ifade etti: “Bu cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bize miras olarak bırakırken sahip çıkma vekaletini bizlere bırakmıştır.”

“Bu mirasın mensupları olarak, mirasyediler olamayız. Mirası büyütmek zorundayız. Dünyanın gelişmiş ülkeleriyle yarıştırmak zorundayız. Büyük Önder’in bize iki de vasiyeti var. Birincisi daha cumhuriyeti kurmadan, ilk meclisi topladığında egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olduğunu söylüyor. Bu vasiyete özellikler siyaset yapanların sahip çıkması lazım. Büyük Önder ikinci vasiyetinde, Türk Milleti’nin muasır medeniyet seviyesinin üzerinde olması gerektiğini söylüyor. Bu anlamda sivil toplum örgütlerimizle birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetlerine sahip çıkarak daha iyi gelecek için çalışmalıyız.”

“Vatandaş olmak değil, bu büyük milletin mensubu olmak önemlidir. Bu anlamda Balkanlarda milyonlarla ifade edilen soydaşlarımızın hak ve hukukunu korumak adına bize düşen gerekli tedbirleri almaktır.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb