reklam
Ana Sayfa Ekonomi, Genel, son dakika, Sür Manşet 1 Mayıs 2018 1658 Görüntüleme

Yakup Özbek: “Ortaçeşme’de büyük bir Sosyete Pazarı açılacak”

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Özbek Salı günleri Sosyete Pazarı olarak açılan Göksu Pazar alanı ile ilgili İstanbul 8. İdare Mahkemesi’ne açılan dava hakkında Beykoz Olay Gazetesine konuştu.

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Özbek Salı günleri Sosyete Pazarı olarak açılan Göksu Pazar alanı ile ilgili İstanbul 8. İdare Mahkemesi’ne açılan dava hakkında Beykoz Olay Gazetesine konuştu.

Haftada bir gün Salı günleri Sosyete Pazarı olarak açılan Göksu Pazar alanı ile ilgili olarak Ulus Pazarı Başkanı Bülent Reisoğlu ve pazar esnafının İstanbul 8. İdare Mahkemesi’ne açtığı 2017/2027 Esas nolu davada; kura yöntemiyle yapılan tahsisin hukuka uygun olmayacağını belirten mahkeme yürütmenin durdurulmasına hükmetmişti.

Beykoz Belediyesi kuraya yönelik yapılan yürütmeyi durdurma kararına itiraz etmiş, ancak reddedilmişti. Bundan sonraki süreç hakkında Beykoz Olay Gazetesine konuşan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Özbek şunları söyledi:

“İdare mahkemesinin kararı,  kuraya yönelik yapılan bir yürütmeyi durdurma kararıydı. Kesin bir karar değildi. Karar çıkar çıkmaz zabıtanın kuranın yenilenmesine ilişkin bir teklifi olmuştu. Biz de o teklifi uygun görmüştük. Bir taraftan da Pazar yeri açılmış olduğu için insanların mağdur olmaması için, zabıtamız acele etmemişti ama yargı süreci devam ettiği için hukukun da yerine getirilmesi gerekiyor.”

“Mayıs’ın 11’nde kura için bir tarih belirlenmiş oldu. Bu kura Beykoz’da belediyeye ait bir salonda yapılacak. Vatandaşlarımız detayları ilanda görebilecek. Hem bizim ilan panomuzda hem de belediyenin internet sitesinde birkaç sefer yayımlanacak. Geçmişte de yasal prosedür işlemişti. Sadece kuranın Pazarcılar Odasında yapılması uygun görülmemişti.”

“Ortaçeşme’deki mevcut pazarımız da aynen burası gibi bir günü sosyete pazarı olarak dizayn edilecek. Pazar yerinin üzeri kapatılacak. Beykozlu’ya yakışır büyük bir Pazar olarak hizmete açılacak. Esnaf sayısı 50’den 200’e çıkmış olacak. Tarih verme şansımız yok. Bazen bizim elimizde olmayan yavaşlamalar olabiliyor.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb