reklam reklam
Ana Sayfa Eğitim, son dakika, Sür Manşet 30 Nisan 2018 1589 Görüntüleme

Çavuşbaşı Meslek Lisesi öğrencileri aileler için çalışıyor

Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ihtiyaç sahibi aileler için çalışıyor.

Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ihtiyaç sahibi aileler için çalışıyor.

‘Meslek Lisesi Öğrencilerimiz Hayata Dokunuyor’ projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmayla, okulun bulunduğu mahallede, bölge muhtarları ve bölge aileleri ile yapılan görüşmeler neticesinde tespit edilen ve uygun görülen ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç durumdaki kişilerin; evlerinin bölümlerinin küçük bakım ve onarımlarının, evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyalarının tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarının, hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ya da yardımların gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

EVLER YENİLENDİ

 Her yıl tekrarlanması hedeflenen projeyle evlerin elektrik tesisatlarını iyileştirildi; badana ve boyası yenilendi; banyo ve lavabolara bakım yapıldı. Çocuk ve genç odası mobilya ihtiyaçları karşılandı. Tüm bilişim ürünlerinin gerekli bakımları yapıldı.

GÖNÜLLÜK ESASTI

 Profesyonel destek alınmayan, tüm iş ve işlemlerin bizzat öğrenciler tarafından yapıldığı çalışmada, maddi ihtiyaçlar gönüllük esasıyla yardımseverler ve öğretmenler tarafından karşılandı. Bir ailenin felçli oğlu ile doğum sırasında ayağında fiziksel bozukluk meydana gelen lise öğrencisinin tüm tedavi masrafları bir gönüllü tarafından karşılandı.

Öğrencilerin ihtiyaç sahibine yardım etme, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi; kendilerine olan güvenlerinin geliştirilmesi; ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç kişilerin incitmeden hayata tutunmalarına katkıda bulunulması gibi hedefleri olan projede Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi, Elektrik-Elektronik, Giyim Üretim Teknolojileri, Ulaştırma Hizmetleri bölümleri görev yaptı.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb