reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet 18 Nisan 2018 2169 Görüntüleme

Çubuklu sakinleri arsaları KİPTAŞ veya belediye alsın dedi

Çubuklu sakinleri satışa çıkan arsalarla ilgili düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Çubuklu sakinleri satışa çıkan arsalarla ilgili düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu konuyla ilgili vatandaşlara bilgi aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çubuklu’yla ilgili verdiği talimat doğrultusunda bu konuya çözüm getirileceğini belirtti. Vatandaşlar toplantı sonunda buraların KİPTAŞ veya belediye tarafından alınmasını istedikleri sonucuna vardı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu şu açıklamalarda bulundu:

“Bu bölgeden 1960 yılında kadastro geçmiş. Cenani Ailesi’nin de dedelerinden kalma Osmanlı tapuları var. Bunlar kadastro durumuyla kendilerine ait arazinin hazineye alınmasıyla ilgili dava açmışlar. Sonra belediye ve hazine üzerine olan bu alanlar sahiplerine devredilmiş. 23 tane mirasçısı olan bir yerin A4 kağıdına yazılarak satışı olması mümkün değil. Sonuç olarak cumhurbaşkanı burada yaşanan karışıklıkla ilgili çözüm getirilmesi için talimat verdi.”

“Burayı Büyükşehir Belediyesinin alma şansı zayıf. Çünkü burası öngörünüm, burada imar yok. Büyükşehir Belediyesi burayı alıp kamulaştırsa öncelikle sizlerin evini yıkması gerekir. Öngörünüm olduğu için burayı yeşil alan statüsüne alması lazım.”

“Osmanlı tapusunda parsel olmasığı konusunda haklısınız. Buralar belediyeye geçtikten sonra parsele dönüştürülmüş. Bizim derdimiz belediyenin alıp, bize satması. Burası öngörünüm olduğu için, Bakanlar Kurulu özel kararı gerekir.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb