reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 12 Nisan 2018 1667 Görüntüleme

Hanefi Dilmaç basınla buluştu

AK Parti Beykoz İlçe Başkan Adayı Hanefi Dilmaç, yerel basınla buluştu.

AK Parti Beykoz İlçe Başkan Adayı Hanefi Dilmaç, yerel basınla buluştu.

Toplantıya AK Parti İlçe Başkan Adayı Hanefi Dilmaç, Kadın Kolları başkanı Gaye Zayıf, Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker, Medya birim Başkanı Zafer Aslan, İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Temel katıldı.

Toplantının açılışında kısa bir değerlendirme yapan Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımlısı Zafer Aslan, görevi devredecek olan yönetimin, 3 seçim ve bir darbe atlattığını ifade ederek, “Yine bu süreçte 3 defa Genel Başkan, 1 defa Büyükşehir Belediye Başkanı değiştirildi. Çok zor günler yaşadık. Aday değişikliği olduğu süreçte kavga olacak mı diye bekleyenler ne yazık ki hayal kırıklığına uğrayacaklar. Beykoz’da hala AK Parti’ye karşı büyük bir teveccüh var. Yaklaşık 350 kişi yeni kurulacak olan yönetimde görev alabilmek için müracaat etti.” dedi.

İlçe Başkan Adayı Hanefi Dilmaç, İBB Koru Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıda ilçe başkanlığı süreciyle ilgili bilgi aktardı. Belediye Başkanıyla arasında bir problem olmadığını söyledi. Hanefi Dilmaç, kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağını hatırlatarak katılımın önemli olduğunu vurguladı.

 DOKTORAMI YÜCEL ÇELİKBİLEK’İN YANINDA YAPTIM

Hanefi Dilmaç şu açıklamlarda bulundu:

“Ben 18 yaşımdan beri siyasetin içinde olan biriyim. Bana göre temel eğitimini almış olduğum yer Milli Gençlik Vakfıdır. Daha sonra Refah Partisi’nde Çavuşbaşı Kurucu Belde Başkan Yardımcılığı görevini yaptım. Mücadele adamıyım. O zamandan beri mücadelelerle geldim. AK Parti’ye katıldıktan 2,5 yıl sonra Belediye Başkan Aday Adayı oldum ve yüzde 52 oy aldım. Daha sonra Çavuşbaşı Belediyesi kapatıldı. 2009’da Beykoz’da aday adayı oldum. İki dönem meclis üyesi seçildim. 8 yıl burada Yücel Başkan’la beraber çalışma şansı yakaladım. Doktoramı da Yücel Çelikbilek’in yanında yaptım.”

BİZDE GÖREV İSTENMEZ, VERİLİR

“İlçe Başkan adaylığı ile ilgili de bir çalışmam olmadı. Bu işe talipli olan arkadaşlarımız oldu. Teşkilat yoklaması yapıldı. Ben aday olmadım. Bana teşkilat içerisinde sorulduğunda aday olmayacağımı söyledim. Görevi küçük gördüğümden değil, arkadaşlar çıkmışlar çalışıyorlar o çalışmaya çentik atmak istemedim.İl Başkanımız bir gün beni davet etti. Ben, Beykoz ile ilgili görüş alıp, fikrimi soracağını düşündüm. Gittiğimde bana görevi düşünüp düşünmeyeceğim soruldu. Bizde görev istenmez, verilir. Buna da canı gönülden inanan biriyim. İl Başkanımıza görev verildiği takdirde yapmak zorunda olduğumu söyledim. Sonrasında İl Teşkilatının yapmış olduğu çalışma sonucunda cumhurbaşkanına bizimle ilgili rapor sunuldu. Kendisi burada benim ilçe başkanı olmamla ilgili bir irade ortaya koydu.”

LİSTENİN YÜZDE 30’U BAYAN, YÜZDE 30 GENÇLİK KRİTERİ VAR

“Bireysel olarak sadece benden bir liste isteniyor, o listeyi hazırlayacağım. Kongre sürecinde ilçe teşkilatımız da yaklaşık 15 gündür hareketli bir çalışma sürdürüyor. Ben bir liste çalışması yapıyorum. Birileri de dışarılara bir liste sızdırmış. Yönetime girecek olanlar gibisinden. Listeyle bizim hiçbir alakamız yok. Partinin her hangi bir kademesinde görev yapanların birinci derece yakınları listelere alınmıyor. Ben o doğrultuda başvurular üzerinde bir çalışma yaptım. Daha sonra bireysel olarak kendileriyle mülakat yaptık. Yapmış olduğum çalışma sonucunda 62 kişilik isim gönderdim. İldeki arkadaşlar bu listeyle ilgili bir durum değerlendirmesi yapıyorlar. Parti inanılmaz profesyonel çalışıyor. Listenin yüzde 30’u bayan, yüzde 30 gençlik kriteri var. 18-25 yaş arası birisinin listede olması gerekiyor. Mevcut yönetimden 12 kişinin listede olması  gerekiyor. 25 asil 13 yedekten oluşan bir liste yapacağım.”

FİTNEYİ BEYKOZ’DAN KALDIRACAĞIZ

“Bu görev bana verildiğinde, bu işi başaracağımı düşündüm. Şu yoğun dönemi atlattıktan sonra Beykoz’un her yerinde olacağız. Tecrübeli ve yeni bir kadro oluşturmaya çalışıyorum. O kadrodan iyi siyasetçiler yetiştirmeyi istiyorum. Hazırlayacağım liste belki eleştirilebilir. Kadroyu mümkün olduğunca gençleştirmeye çalışıyorum. Ben hiç kimseyi ötekileştirmem. Benim iki kere partim kapandı. O günkü şartlarda demokrasi nasıl işliyordu, şimdi görüyoruz. Benim kız kardeşim üniversiteyi burada okuyamadı. Bizim sermayemiz insandır, bir insanı kazanmanın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Fitneyi Beykoz’dan kaldıracağız.”

CUMHURBAŞKANIMIZ BURAYA GELDİĞİNDE BAZI MESAJLAR VERECEK

“Siyasi liderim, cumhurbaşkanımız buraya gelecek. Bunun bize büyük katkıları olur. Buraya gelmesini avantaja çevirmek durumundayız. Kendisini iyi ağırlarsak Beykoz bundan olumlu faydalanır. Mitinge katılım istiyoruz. Siyasi parti gözetmeye çok gerek yok. Cumhurbaşkanımız buraya geldiğinde bazı mesajlar verecek.”

BEN BURADA İZ BIRAKMAK İSTİYORUM

“Eğer uygun görürlürse, ben burada iki dönem ilçe başkanlığı yapmak istiyorum. Ben burada iz bırakmak istiyorum. Benden sonra gelecek olan ekibi yetiştirmek istiyorum. Siyasetin ondan sonra nerede yol çizeceğini bilemeyiz. Ben gerçekten dava adamıyım.”

YÜCEL ÇELİKBİLEK İLE BENİM ARAMDAKİ GÖNÜL İLİŞKİSİNİ HAYAL DAHİ EDEMEZLER

“Belediye Başkan Yardımcılığımla ilgili yaptığım açıklamadan belki çok çıkartamadınız ama Yücel Çelikbilek ile bireysel hiçbir sıkıntım yoktu, yöneticilik anlamında da yoktu. Yeni oluşan kadroyla kendi hırçınlığımdan dolayı anlaşamadım. Yücel Çelikbilek ile aramda sorun oluşması beklentisinde olan insanlar var. Bunlar siyasiler olabilir, bazı beklentileri olanlar olabilir. Yücel Çelikbilek ile benim aramdaki gönül ilişkisini hayal dahi edemezler.”

YÜCEL ÇELİKBİLEK BENİ KESİN ÇİZGİLERİYLE İSTEMESEYDİ, ZATEN YAPMAZLARDI

“Ben aday adayı olmadım. İl Başkanı beni iki kere çağırdı. Beni orada düşündüğünü söyledi. Ben bunu başkanla paylaşmadım. Bu arada aday adayları konuşuluyor. Bir daha çağırıldığımızda mülakata gittik. Yücel Başkanı da çağırdılar. Başkan bana neden haberi olmadığını sordu. Ben onun yardımcısıydım, bunu da onunla paylaşmamı bekledi. Başkanın serzenişinin sebebi çok sevmekle alakalıdır. Haberi olmadığı için gönül kırgınlığı vardı. Gittim anlattım. Yücel Çelikbilek beni kesin çizgileriyle istemeseydi, zaten yapmazlardı.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb