reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet 8 Nisan 2018 1937 Görüntüleme

TOFD Çanakkale’yi andı

TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) Beykoz Şubesi düzenlediği organizasyonla Çanakkale’yi andı.

TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) Beykoz Şubesi düzenlediği organizasyonla Çanakkale’yi andı.

Nimet Kaşıtoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına düzenlenen ‘Tarih Hep Sahnededir’ temalı organizasyonda kendi hazırladığı slaytta misafirlere savaş sürecini aktardı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Şehitler için okunan kuran ile son buldu. Misafirlere etli pilav ikram edildi.

Misafirleri selamlayan TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, “Hepimiz yaşamak için önce inanmak gerektiğini biliyoruz. Her yeni güne pişman olduğumuz olaylardan tövbe etmek dileğiyle. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.” dedi.

Nimet Kaşıtoğlu şöyle konuştu: “Bu topraklarda yaşamaya başladığımızdan itibaren bir vefa borcumuz var. Şehitlerimizin kanının üzerinde yaşıyoruz. Dünyadaki her milletin bir sömürge tarihi var. Osmanlı hiçbir zaman sömürgecilik yapmamıştır. Çanakkale’de metrekareye 6 bin mermi düşmüştür. Çanakkale diriliştir. Bu zafer Birinci Dünya Savaşından galip çıkmamıza maalesef yetmedi.”

Kaşıtoğlu şöyle devam etti: “Osmanlı merhamet ve vicdan medeniyetiydi. Batı’dan almadık. Batı bizim elimizden aldı. Şu anda fiili bir savaş olmayabilir ama savaş hala devam ediyor. Çanakkale’de şehit olanların nefesini hissetmek zorundayız. Bu toprakları biz mahvettik. Ecdadımızın mimari hafzalasına hala ulaşamadık.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb