reklam reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 31 Mart 2018 2382 Görüntüleme

Necip Fazıl’dan Orhan Veli’ye Mısra Mısra Beykoz Şiir Akşamı

Beykoz Belediyesi, Beykoz Kent Konseyi ve Doğuş Haber işbirliğiyle tertiplenen 7. Beykoz Şiir Akşamı’nda Türk Edebiyatı’nın unutulmaz şiirleri, protokol ve ilçe sakinlerinin yorumuyla edebiyatseverlerle buluştu. 

Beykoz Belediyesi, Beykoz Kent Konseyi ve Doğuş Haber işbirliğiyle tertiplenen 7. Beykoz Şiir Akşamı’nda Türk Edebiyatı’nın unutulmaz şiirleri, protokol ve ilçe sakinlerinin yorumuyla edebiyatseverlerle buluştu.

Necip Fazıl’dan Orhan Veli’ye, Atilla İlhan’dan Nazım Hikmet’e şiirimizi mısra mısra dokuyan ustaların şiirlerinin okunduğu gece, duygu, hüzün ve sevinç yüklü bir atmosferde geçti.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yapılan şiir akşamına Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Kent Konseyi Başkanı ve Meclis Üyesi Emin Yavuz, CHP Beykoz İlçe Başkanı ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Aydın Düzgün, MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir, Beykoz Belediyesi Eski Başkanı Muharrem Ergül, AK Parti Beykoz Kurucu İlçe Başkanı Dr. Ahmet Hulusi Batu, STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve şiir dostları katıldı.

Başkan Çelikbilek: “Şiir Akşamı Uzun Yıllar Devam Etsin”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ilçe halkımız için vazgeçilmez bir kültür ve eğitim alanına dönüştü.  Bu akşam buraya gelerek o güzel şiirleri seslendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Umarım bu şiir akşamı uzun yıllar daha devam edecektir” dedi.

Gecenin ev sahiplerinden Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkürlerini ileterek: “Bu akşam burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Temennimiz, şiir gecelerinin her yıl genişleyerek devam etmesidir” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından başta Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Dr. Ahmet Hulusi Batu, Muharrem Ergül, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, basın mensupları, STK temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri edebiyat tarihine kazınmış şairlerin eserlerini ve kendi yazdıkları şiirleri okudu.

Etkinlik tüm şiir okuyanların yer aldığı fotoğraf karesiyle noktalandı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb