reklam reklam reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, son dakika, Sür Manşet 16 Mart 2018 1412 Görüntüleme

Beykoz’un yüzde 3’ü okuryazar değil

Beykoz Vakfı yeni yönetimi yerel basınla kahvaltıda buluştu.

Beykoz Vakfı yeni yönetimi yerel basınla kahvaltıda buluştu.

Toplantıda, vakıfta yapılan tadilatlar ve yenilikler hakkında bilgi verildi. Beykoz Vakfı ve Halk Eğitim Merkezinin işbirliğiyle okuma yazma seferberliği çalışması yapılacağı ve okuma yazma kursunu başlatabilmek için en az 10 öğrencinin yeterli olduğu açıklandı. Basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

BAŞKANIMIZ YÜCEL ÇELİKBİLEK’İN BİZE ÇOK BÜYÜK DESTEĞİ OLDU

Beykoz Vakfı Başkanı Ali Zengin şöyle konuştu: “Vakfı devralmamızın hemen akabinde 17 Mart’ta yaptığımız yönetim kurulu toplantısında görev dağılımlarımızı yaptık. Sonrasında da vakıf binasının onarımıyla ilgili girişimlerde bulunduk. Eksiklerimizi tespit ettikten sonra Beykoz Belediye Başkanlığına işbirliği teklifinde bulunduk. Teklifimizin kabulüyle birlikte işbirliği protokolünü imzaladık. Belediye meclisimizin oy birliğiyle verdiği bir karardır. Böyle olması bizi daha da mutlu etti. Yönetimi devraldıktan sonra eski yönetici arkadaşlarımız bir takım sıkıntıları anlattılar. Biz bu sıkıntıları aşmanın yollarını aradık. Bu arada vakfın hizmeti bir süre durdu. Çünkü ufak bir tadilat amacıyla başladığımız iş çok gelişti. Bina geçmişi ve konumu sebebiyle bir hayli yıpranmış. Bugüne gelmesinde Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek’in bize çok büyük desteği oldu.”

GEÇMİŞ DÖNEMLERDE BURADA EĞİTMENLİK YAPAN ARKADAŞLARIMIZI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDIK

Vakfın eğitimleriyle ilgili bilgi aktaran Başkan Ali Zengin şunları söyledi: “Burada 7 ile 15 yaş arası çocuklarımıza tiyatro, müzik dersi veriyoruz. Yaşı daha ileride olan arkadaşlara resim dersi veriyoruz. Bunun dışında folklor eğitimimiz mevcut. Medipol Üniversitesinin öğrencileri burada konferans verecekler. Geçmiş dönemlerde burada eğitmenlik yapan arkadaşlarımızı değiştirmek zorunda kaldık. Bizim vakıf anlayışımıza göre insanlara vakıf kanalıyla destek olmaktır. Geçmişte velilerden çocuk başına aylık ücret alınıyormuş. Vakfın gerektiğinde onlara yardım etmesi gerekir. Onlardan yardım alarak ayakta durmaya çalışmamak lazım. Biz yardıma ihtiyacı olanları bulup onlara sahip çıkmak istiyoruz.”

BELEDİYEMİZLE YAPTIĞIMIZ İŞBİRLİĞİNİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜYLE DE YAPIYORUZ

“Belediyemizle yaptığımız işbirliğini milli eğitim müdürlüğüyle de yapıyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğü bizim birlikte çalıştığımız bir birim. Cumartesi ve Pazar günleri buradaki çocuklarımızın sokağa çıkmaması içim o iki gün belediyeden güvenlik görevlisi getiriyoruz. Tiyatro eğitmenimiz yine Beykoz’un çocuklarından Göksel Arslan. Bu arkadaşımız konservatuar mezunu ve aynı alanda yüksek lisansını tamamladı. Ardından Anadolu Üniversitesinde Sosyoloji Bölümünü bitirdi. Şu anda İstanbul Üniversitesinde Tiyatro Eleştirmenliği Bölümüne devam ediyor. Aynı zamanda birçok tiyatroda oyuncu ve yönetmen olarak görev yapıyor. Belediyemiz tiyatro topluluğuyla Ahmet Mithat Efendi Sahnesinde 31 Mart’ta Semt-i Şahane Beykoz oyununu tekrar edecekler. Göksel Arslan, bu oyunun yazarı ve yönetmenidir. Yasemin Başlantı, dans eğitmenimiz. 17 yıldır halk oyunlarıyla ilgileniyor. Müzik eğitmenimiz Samet İlkan Atay. İstanbul Üniversitesinde Piyano Bölümünde eğitim almış. İstanbul Devlet Tiyatrosu ve İstanbul Şehir Tiyatrosunda orkestra şefliği yapmış. Drama Eğitmenimiz Tülin Ulutürk. 3 yıllık tiyatro ve drama eğitiminin ardından, 4 yıl çeşitli kurumlarda eğitmenlik yapan ve İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği Bölümünde eğitimine devam eden bir arkadaşımız.”

NÜFUSUMUZUN YÜZDE 3’Ü OKURYAZAR DEĞİL

“Nüfusumuzun yüzde 3’ü okuryazar değil. Beykoz’da 7 bin 500 kişinin okur-yazar olmadığını öğrendik Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi desteğiyle, ‘Haydi Beykoz, Okur Yazar Olmayan Kalmasın’ sloganına bizlerde destek vererek vakıf bünyesinde de eğitimlere başlayacağız.”

ÖNCEDEN BURADA DÜĞÜN PROGRAMLARI YAPILIRMIŞ

Başkan sözlerini şöyle tamamladı: “Önceden burada düğün programları yapılırmış. Artık olmayacak. Çünkü burası merkezi bir yer ve çevreyi rahatsız etmek istemeyiz. Biz eğitimden yanayız. Bu tarz organizasyonlar sonraki konular. Bunun dışında biz burada istihdama yönelik kurslar da vermeyi planlayacağız.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb