reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Gündem, Sür Manşet 13 Mart 2018 1535 Görüntüleme

Kent Konseyinden Dünya Kadınlar Günü Kutlaması

Beykoz Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından ‘Toplumsal Farkındalık ve Kadına Verilen Değer’ konulu Dünya Kadınlar Günü programı düzenlendi.

Beykoz Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından ‘Toplumsal Farkındalık ve Kadına Verilen Değer’ konulu Dünya Kadınlar Günü programı düzenlendi.

Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’nın eşi Fatma Katırcı,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Arzu Gül, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Özbek, Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz, AK Parti Beykoz Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, CHP Beykoz Kadın Kolları Başkanı Sevim Arıkan Çalışkan, KADEM temsilcisi Av. Pınar Hacıbektaşoğlu, Medipol Üniversitesi Diyaliz Programı Öğretim Görevlisi Selda Selimoğlu, ilçe protokolü, devlet sanatçısı Ayşe Tunalı, STK ve dernek temsilcileri, meclis üyeleri, belediye başkan danışmanları, muhtarlar, Şehit Onbaşı Kemal Zeren’in annesi Esma Zeren, davetliler ve ilçe sakinleri katıldı.

Program fotoğraf sergisi eşliğinde kokteyl ve canlı müzik dinletisinin ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı.

Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz: “Başta eşim olmak üzere bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz, bütün kadınların, kadınlar gününü kutlayarak eşine ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu bayan üyelerine çiçek takdimi yaptı.

Av. Pınar Hacıbektaşoğlu: “Kadınlarımızın yeryüzündeki sorunlarını konuşalım”

Protokol konuşmalarının devamında Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) temsilcisi Av. Pınar Hacıbektaşoğlu: “Bir hukukçu ve anne olarak bütün kadınların, Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Bu özel günlerde kadınların çiçek olarak anılmasından memnunum. Ancak kadınlarımızın yeryüzündeki sorunlarını da konuşalım. Biz KADEM olarak bu konulara eğilirken, kadınlarımızı sadece anne kimliği üzerinden değil, daha farklı bakış açılarıyla ele alarak değerlendirmeyi tercih ediyoruz.” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Arzu Gül: “Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü Türkiye”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Arzu Gül, şehit anneleri başta olmak üzere bütün kadınların gününü kutlayarak, “Kadın hizmetlerimizin devamlılığı için bakanlığımız bünyesinde Genel Müdürlüğümüz var. Ön görülen sorunların  çözümü noktasında çalışıyoruz. Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü Türkiye hedefimizdir. Bu yıl sloganımız budur. Kadının güçlü olması birçok şeyi peşinde getirecektir. Biz bunun için öncelikle okuma seferberliğine son derece destek veriyoruz. Eğitimsiz kadın kalmayacak dedik. Şu anda ortaöğretimde okuma yazma oranı yüzde 89’a çıktı. Çabalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Medipol Üniversitesi ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi gönüllü öğrencilerine, hazırladıkları sokak röportajları ve Kurtuluş Savaşı’ndaki kahraman Türk Kadınlarını canlandırdıkları drama oyununun ardından plaket ve çiçek verildi.

Programda ayrıca Van Başkale’de şehit düşen Kemal Zeren’in annesi Esma Zeren’e Beykozlu iş adamı Mustafa Turnacıoğlu ve Kent Konseyi tarafından hediye ve çiçek takdim edildi.

Etkinliğin son bölümünde İBB Şehir Tiyatroları Ekibi tarafından “Bir Fiil, Bir Nesne, Bir Eylem” isimli oyunu sahnelendi.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Hz. Yuşa Yolu Genişledi

Hz. Yuşa Yolu Genişledi

Tema Tasarım | AnatoliaWeb