reklam reklam reklam
Ana Sayfa Dünya, son dakika, Sür Manşet 9 Mart 2018 1706 Görüntüleme

Beykozlu Kadınlar İclal Aydın’ı ağırladı

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in eşi Ayşe Çelikbilek’in ev sahipliğinde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde televizyon program yapımcısı ve yazar İclal Aydın Beykozlu kadınlarla buluştu. 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in eşi Ayşe Çelikbilek’in ev sahipliğinde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde televizyon program yapımcısı ve yazar İclal Aydın Beykozlu kadınlarla buluştu. 

Yeşim Tonbaz’ın sunumuyla İBB Sosyal Koru Tesisleri’nde yapılan kahvaltılı programda Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’nın eşi Fatma Katırcı, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin, kadın belediye meclis üyeleri, ilçe protokolü ve kamuda görevli kadın yöneticiler ile belediyede çalışan kadın müdürler bir araya geldi.

Ayşe Çelikbilek: “Kadına ve çocuğa yönelik yapılan şiddeti reddediyor ve nefretle kınıyorum”

Tüm kadınların gününü kutlayan ve güzel temennilerde bulunan Ayşe Çelikbilek: “Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, komşu, arkadaş olan kadınları ve haklarını bir günle sınırlayıp anlamak, konuşmak ve tartışmak bence yeterli değil ancak bu sorumluluğu yeniden hatırlamak ve hatırlatmak vakti! Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de maalesef kadınların pek çok sorunu var. Bu sorunlardan özellikle son günlerde yaşanan ve canımızı oldukça acıtan sıkça şahit olduğumuz kadına ve çocuğa yönelik yapılan şiddeti ve insanlık onurunu ayaklar altına alan her türlü kötülüğü bir kadın ve bir anne olarak reddediyor ve nefretle kınıyorum.”

Kadınlar toplumu ileri götüren sosyal dinamiğin temel kaynağıdır

Cennet anaların ayakları altındadır diyen bir medeniyetten geliyor olmamız ile bugün kadına yöneltilen şiddete dair aldığımız üzücü haberler arasında kabul edilemez bir çelişki vardır. Kadınlar toplumu ileri götüren sosyal dinamiğin temel kaynağıdır.

Kadın annelik rolüyle bu dinamizme yani yeni nesillere şekil verendir. Bu nedenle kadına yapılan yatırım aslında geleceğe yapılan yatırımdır. Sözlerime son verirken geçmişi iyi okuyarak, ders alarak ama geçmişe takılıp kalmadan ileriye bakacağımız, daha iyi ve güzelliklerle anılacak bir dönem inşa etme kararlılığımızı vurgulamak isterim.

Burada bu kararlılığa verdiğiniz destek ve katılımınız için hepinize çok teşekkür ederim. Kadınlarımızın sorunlarından çok başarı ve sevinçlerini konuşacağımız nice 8 Mart’lar da buluşmak ümidiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” diye konuştu.

Duygusal Anlar Yaşandı

İclal Aydın,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün çalışma koşullarını iyileştirmek isteyen kadınların hak arama mücadelesi olarak ortaya çıktığını hatırlattı, kadınların dayanışma ve birlik içinde iş yaşamını ve hayatı güzelleştireceklerin söyleyerek hayata dair anılarını paylaştı ve tüm kadınların gününü kutladı. Duygusal geçen konuşmanın ardından sanatçıya çiçek takdim edildi ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Program sayesinde bir araya gelen Beykoz’un kadın çalışanları güne her zamankinden farklı bir mekânda güzel bir etkinlikle başlama imkânı bulduklarını belirterek, programa ev sahibeliği yapan HAKEDER Dernek Başkanı Ayşe Çelikbilek’e ve emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

Belediye Başkanı eşi Ayşe Çelikbilek, günün anısına kahvaltıya katılan tüm hanımlara çiçek ve çanta takdim etti.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb