reklam reklam reklam
Ana Sayfa Gündem, son dakika, Sür Manşet 6 Mart 2018 2416 Görüntüleme

Donanma Davasında Kritik Karar: 47 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Yaklaşık bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden Donanma Davası bugün sonuçlandı.

15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimi sonrası ayrı bir başlık altında incelenen Donanma Davasında sona gelindi. Donanma Komutanlığı’nda yaşanan eylemlere ilişkin 73 sanığın yargılandığı davada47 sanık ağırlaştırılmış müebbet, 18 sanık ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışması sonrasında ayrı bir dava olarak incelenen Donanma Komutanlığı davası, önemli duruşmalara sahne olmuştu. FETÖ lideri Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu iddianamede Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapmış üst rütbeli subaylar yer alıyordu. 15 Temmuz davaları içerisinde son derece karmaşık ve çelişkili durumları içeren dava Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlandı.

15 Temmuz’da Donanmanın Seyri

Bir önceki duruşmada savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmalarını veren sanıklara bugün son sözleri soruldu. Ardından kararını açıklayan mahkeme Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı eski Tuğamiral Murat Şirzai, dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanvekili eski Tuğamiral İrfan Arabacı ile dönemin Deniz Kuvvetleri Harekat Eğitim Daire Başkanı eski Tuğamiral İhsan Bakar’ın da aralarında bulunduğu 47 sanığı ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Buna ek olarak aynı suçtan cezalandırılan 18 sanığın cezalarında indirime gidilerek müebbet hapis cezası verildi. Açıklanan kararla birlikte 3’ü firari 8 sanığın ise dosyasının ayrılmasına karar verildi.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb