reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 14 Şubat 2018 2754 Görüntüleme

Artvinliler Aydın Düzgün’ü ziyaret etti

Beykoz Artvinliler Derneği CHP İlçe Başkanı Aydın Düzgün’ü ziyaret etti.

Beykoz Artvinliler Derneği CHP İlçe Başkanı Aydın Düzgün’ü ziyaret etti.

İlçe Başkanlığı görevini kazanmasını tebrik etmek için gerçekleşen ziyarette, derneğin yöresel gurubu Mürsel Akdemir’in akordeonla çaldığı Atabarı ve İzmir Marşı gibi eserleri seslendirdi. Çalınan parçalara Aydın Düzgün’de dahil olmak üzere herkes eşlik etti.

Ziyarete; Artvinliler Dernek Başkanı Mehmet Uzun, Bşk. Yrd. Aykut Keskin, Artvinliler Hizmet Vakfı eski Başkanı Hakan Bekar ve eşi Zerrin Bekar, Mürsel Akdemir, Sanatçı Aydoğan Topal, halk oyunlarından Sinan Gökaydın ve ekip arkadaşları katıldılar.

Bu ziyaretten memnuniyetini ifade eden İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Artvinlilerin her zaman cesaretli olduklarını dile getirdi. Düzgün, “Artvin çok ayrıcalıklı ve özel bir yer. Her türlü mücadelenin önünde olan, cesaretin hiç eksik olmadığı bir ilimiz.” diye konuştu.

Artvinliler Dernek Başkanı Mehmet Uzun şunları söyledi: “Beykoz’a iyi hizmet edeceğinize inanıyoruz. Derneğimiz 1995 yılında kurulmuş bir dernek. Benim üçüncü dönemim. Derneğimizin bir halk oyunları ekibi var. İstanbul’un çeşitli yerlerinde gösteri yapıyor. Kendi tiyatro gurubumuz var. Her sene İstanbul’dan Osman Altan’ın destekleriyle 55-60 öğrenciyi misafir ediyoruz. Yapmadıklarımız, yapmak istediklerimiz var. Bizler de Beykoz’da iyi işler yapmak istiyoruz.”

Zerrin Bekar, Artvin yöresine ait halk oyunlarından biri olan eski adıyla “Artvin barı” yeni adıyla Atabarı’nın hikayesini şu sözlerle anlattı: “ 1936’da Balkan Oyunları Festivali’ne katılan Artvin mahalli halk oyunları ekibi, Atatürk’ün huzurunda Artvin barı’nı oynarlar. Oyun, Atatürk’ün çok hoşuna gider ve tekrar oynanmasını isteyerek kendisi de barbaşı olarak oyuna katılır, sonuna kadar oynar. Bunun üzerine, bu anıyı yaşatmak için yazışmalar yoluyla oyunun adı Atabarı olarak değiştirilir.”

Yorumlar

İlginizi çekebilir

SPORDA BAŞARI DOLU HAFTA SONU

SPORDA BAŞARI DOLU HAFTA SONU

Tema Tasarım | AnatoliaWeb