reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 11 Şubat 2018 1528 Görüntüleme

MECLİS SON OTURUMU GERÇEKLEŞTİ

Beykoz Belediye Meclisi Şubat Ayı olağan toplantılarının son oturumunu Meclis Başkanvekili İbrahim Hocaoğlu başkanlığında gerçekleştirdi.

Beykoz Belediye Meclisi Şubat Ayı son oturumu gerçekleşti.

Beykoz Belediye Meclisi Şubat Ayı olağan toplantılarının son oturumunu Meclis Başkanvekili İbrahim Hocaoğlu başkanlığında gerçekleştirdi.

Gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Aydın Düzgün, AK Parti Meclis Üyesi Yakup Özbek’ten Göksu’daki Pazar yeriyle ilgili mahkemenin içeriyle ilgili bilgi verilmesi talep etti.

Aydın Düzgün bunun dışında belediyede taşeronda çalışan işçiler arasında 180 kişinin 31 Mart-1 Nisan itibariyle iş akitlerinin bitmesiyle ilgili Salim Öztürk’ten açıklama istedi.

AK Parti Meclis Üyesi Yakup Özbek konuyla ilgili şunları söyledi: “Mahkeme neticelendiğinde usulsüzlük olup olmadığı ortaya çıkacak. Bizim zaten var olan bir Pazar yerimiz. Encümen kararıyla haftada bir gün de giysi ve züccaciye olmak üzere ilaveten açılmasına karar verilmiştir. Birkaç aydır devam eden pazar çalışırken önceden müracaat edip kurada hak kazanamamış insan tarafından dava edilmişti. Davada da kuranın belediyede neden yapılmadığı; pazarcılar odasında yapıldığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Biz de kurayı yenileyeceğimiz bildirdik.”

AK Parti Meclis Üyesi Salim Öztürk taşeron işçiler konusuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “696 sıra sayılı Kanun Hükmünde Kararname neticesinde kamuda çalışanlarla ilgili bir kadro veya mahalli idarelerde de belediye şirketlerine geçirilmesi yönünde bir yasa çıkarıldı. Bu yasa kapsamında kimlerin kadroya geçeceği kimlerin geçemeyeceğiyle ilgili yazılanalar var. En son 1 Ocak’ta bir tebliğ yayımlandı. Buna göre belediyenin yaptığı hizmet alımı ihalelerinde 4 kriter belirlendi. Bunlardan birincisi bu ihale kapsamında personel sayısının belirlenmesi, bu işin devamlılığı. Bir de yaklaşık maliyetin yüzde 70’inin işçilik olması. Belediyemizin 7-8 personel çalıştırmaya dayalı hizmet alımı var. Bu hizmet alımlarından temizlik işleri, güvenlik hizmeti tamamen kadroya alındı. Bunun dışında yüzde 70 kriterine takılan özellikle araç kiralama ve şoför işi. Bunun gibi bazı bölümlerdeki arkadaşlar yüzde 70 kriterine takıldı. Dolayısıyla şu anda Beykoz Belediyesinde 212 bu yasa kapsamında kadroya alındı. Yasanın belirlediği bazı hükümler var. Bir tespit komisyonu kuruldu. Bu komisyon ön incelemelerini ve esas incelemelerini yaptı. Bunlar askıya çıkarılacak. Askı sürecinde itiraz, itiraz sonrası sınav, sınavdan sonra da 2 Nisan’da bu personellerin Beykoz Belediyesine bağlı bir şirkette işe başlaması söz konusu olacak. Bu yasa kapsamında kadroya geçecek kişilerin 657 Sayılı Devlet Memuru olabilme kriterlerine uygun olması gerekiyor. Emekli aylığı alanlar ve emekliliği 4 Aralık 2017 tarihi itibariyle dolmuş olan personel de bu kapsamdan faydalanamayacak. Şu anda usul devam ediyor. Belediye 212 arkadaşı bu kapsamda almıyor gibi bir değerlendirme yapılmasın. Şu anda bu arkadaşlar görevlerinin başında.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb