reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 24 Ocak 2018 2316 Görüntüleme

Hamzaçebi Samsunlularla buluştu

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi Beykoz Samsunlular Derneğine gerçekleştirdiği ziyarette Beykozlu vatandaşların imarla ilgili sıkıntılarını çözeceğini söyledi. Vatandaşlardan destek talep etti. Vatandaşların sorularını yanıtladı.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi Samsunlularla buluştu.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi Beykoz Samsunlular Derneğine gerçekleştirdiği ziyarette Beykozlu vatandaşların imarla ilgili sıkıntılarını çözeceğini söyledi. Vatandaşlardan destek talep etti. Vatandaşların sorularını yanıtladı.

CHP İstanbul Milletvekili M. Akif Hamzaçebi’nin gerçekleştirdiği ziyarette, Beykoz Samsunlular Dernek Başkanı Ömer Altun ve yönetiminin yanısıra;  CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, geçtiğimiz dönem CHP’den 1. Bölge Milletvekili Adayı olan Derya Şentürk, (SAMDEF) Genel Başkanı Metin Şenel, CHP Beykoz Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz, CHP Beykoz eski Meclis Üyesi Hayrullah Usta,  İncirköy Mahalle Muhtarı Şefik Yavuzyılmaz ve dernek üyeleri hazır bulundu.

Beykoz Samsunlular Dernek Başkanı Ömer Altun kısa bir konuşma yaparak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İncirköy Mahalle Muhtarı Şefik Yavuzyılmaz ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Yapılan bu planlar Beykozluyu tatmin etmiyor. Bu planların geri alınması ve tekrar yapılması gerekir. Planlar insanların yerinde kalabilmesine olanak sağlamalıdır. İnsanların bu konuda muhakkak duyarlı olması gerekiyor, bu yapılan planlarla kimse bir şey yapamaz.  Size verilen tapu bir toprak tapusu, müstakil tapu değildir. Yarın burada ne olacağımız belli değil.  Tapu için vatandaştan belli bir meblağ alındı ve vatandaş talep edilen bu meblağları ödemek için bankalara borçlandı. Bazıları ödedi bazıları ise borcun devamını ödeyemedi. İnsanlara icra takipleri başladı. Bu olayı yaşayan insanlar benim mahallemde mevcuttur. Sonuç olarak birçok vatandaşımız ödeme yaptı,  fakat maalesef yerlerini alamadılar bir de icra takibindeler.”

İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi şöyle konuştu: “2B çalışmaları sırasında muhtarımızla birlikte çok koşturduk. Ancak görüyorum ki, yasanın çıkmasından bu yana 5 yılı aşkın zaman geçmiş olmasına rağmen Beykoz tapu sorununu, imar sorununu çözememiş. Bu kadar sürede hükümetin çıkardığı yasaya rağmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının Ak Partili olmasına rağmen, Beykoz Belediye Başkanının Ak Partili olmasına rağmen bu sorun hala çözülememiş ve İncirköy Muhtarımız bundan şikayet ediyorsa, ortada bir yönetememe meselesi vardır. Esas olan daima vatandaşın huzurudur. Bir ülkede, vatandaşın en temel hakkı konut hakkıdır. Devletin malı olarak tanımlanan gayrimenkuller vatandaşındır.”

Akif Hamzaçebi şöyle devam etti: “200 metrekarelik bir 2B arsasında vatandaşa imar planı gereği yüzde 40’ını terk etmesini söylemek vatandaşı oradan kovmak demektir. Bunu asla kabul etmiyorum. Bu planları değiştireceğiz. Herkes yaşadığı arsanın sahibi olacak. Hem Boğaz’ın doğal güzelliğini koruyacağız hem de vatandaşımızın ihtiyacını karşılayacağız. Bizim derdimiz hizmettir. Biz de iyi niyetle yola çıktık. Sizler de destek verirseniz, Beykoz’un sorularını çözeceğiz.  Sizlerin desteğini talep ediyorum.”

Hamzaçebi sözlerini şöyle tamamladı: “2960 sayılı kanun Kenan Evren zamanında çıkarılmış olan Boğaziçi’ni korumayı hedefleyen bir kanun. Ülke nüfusu artarken, 30 sene önceki ihtiyaçlara göre hazırlanmış bir kanunla hareket edemeyiz. Boğaziçi’ni hepimiz koruyacağız. Ama burada yaşayan vatandaşımızın sorunu da çözeceğiz.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb