reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 27 Aralık 2017 1647 Görüntüleme

Çiftlik Mahallesi Sordu Başkan Çelikbilek Cevapladı

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ilçe sakinlerini imar, mülkiyet ve hizmetler hakkında bilgilendirdiği ve soruları yanıtladığı Halk Meclislerinin 14. sü  Çiftlik Mahallesi’nde yapıldı. 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ilçe sakinlerini imar, mülkiyet ve hizmetler hakkında bilgilendirdiği ve soruları yanıtladığı Halk Meclislerinin 14. sü  Çiftlik Mahallesi’nde yapıldı.


Rize Kalkandere Yumurta Tepe Köyü Derneği’nde tertiplenen Halk Meclisi’ne Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, başkan danışmanları, Çiftlik mahalle muhtarı Hayrettin Şenol ve ilçe sakinleri katıldı.

Başkan Yardımcısı Elmas: “Elmalı Havzasıyla ilgili imar planını ve  yönetmeliği iyileştirmeye yönelik  çalışmalar başladı.”

Çiftlik Mahallesiyle ilgili haritadan bilgi veren Başkan Yardımcısı Eyüp Salih Elmas: “Çiftlik Mahallesinin en uzak mesafeli arsası 1300 metre içinde kalıyor. Yerleşim haritası açısından bakıldığında %10’luk kısmı tamamda mutlakta,  % 35’lik kısmı kısa mesafede, onun dışında kalan kısımda orta mesafede kalıyor. Artta kalan yerler de orman vasfında arazi alanı. Çavuşbaşı Elmalı Havzası’nın 300 m mesafesi mutlak alan. Devletin tasarrufu altında İSKİ’nin mülkiyetinde yer alıyor. Bunun dışındaki 300 – 1000 m. arasındaki alan kısa mesafeli koruma alanı ise rekreatif faaliyetlerin olmadığı alan demektir. Dışındaki 1000- 2000 m.’lik alan ise orta mesafeli koruma alanı. % 42’lik kısmıyla ilgili imar faaliyetlerinin olamayacağı görülüyor. Şartlar bu. Orta mesafenin de imar hakkı verilebilir şu anki mevzuata göre. Biz bu konuda ciddi adımlar atıyoruz. Başkanımız Yücel Çelikbilek’in öncülüğünde bu işi Ankara düzeyine taşımamızın sonucunda 28 Ekim 2017 tarihli resmi gazeteye göre İçme suyu havzaları yönetmeliği ile havza ve kullanma suyu yönetmeliği üst ölçekte değişti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu konunun takibini yaparak konuyla ilgili çalışma başlattı. İSKİ, Elmalı Havzasıyla ilgili bir koruma planıyla ve özel hükümler için bir görev aldı. Böylece buradaki imar planını yönetmeliği iyileştirmeye yönelik çalışma başladı. Önümüzdeki mayıs ayında ciddi sonuçlar göreceğiz inşallah. ”dedi.

Başkan Çelikbilek: “İstanbul’da ve Türkiye’nin tamamında 2B’leri alarak devletin belirlediği fiyatın yarısına satan tek belediye başkanıyım”

Başkan Yücel Çelikbilek, bölgeye yapılacak projelerden bahsederek, “2B’ler devletin bize verdiği bir fırsattır. ‘2B’leri benden başka alan hiçbir belediye yoktur. İstanbul’da ve Türkiye’nin tamamında 2B’leri alarak devletin belirlediği fiyatın yarısına satan tek belediye başkanıyım. Biz burayı almasaydık, siz Milli Emlak’tan burayı 2 misli fiyata alacaktınız. Milli Emlak, mahkemeler bittikçe yazı yazıyor, protokolü yapın diyor. Biz de  paramızı yatırıyor, protokolü imzalıyor ve devri öyle alıyoruz. Milli Emlak’tan süreye takılabilir bunu biz bilemeyiz. Kimseye haksızlık yapmayın. Biz size% 50 indirim yapmışız. Bugünkü parayla halkın cebine 1 trilyon para koyduk. Bunu bir değerlendirmek lazım. Çiftlik mahallesi normalde kanun gereği 2B’lerini Milli Emlak’ın İSKİ’ye devretmesi gerekecek, sizi de buradan çıkarabilecekti. Ama bizim Milli Emlak’la yaptığımız görüşme ve anlaşmalar sonrası tapu aldık ve oturduğunuz yerler sizlerin olmuş oldu.

Çiftlik Mahallesi’ne Yeni Aile Sağlığı Merkezi ve İSMEK gelecek

Barajın içme suyundan çıkartılıp kullanma suyuna çevrilmesi ile ilgili vatandaştan gelen soruyu cevaplayan Başkan Çelikbilek, ”Şuanda insanlarımızın hiçbir kirli suyu, atık suyu baraja gitmiyor, arıtma tesisine gidiyor. Burası Kanuni Kent Ormanıdır. Oraya park ve nikâh salonu yapacağız. Yerli ve yabancı turistlerin de yararlanacağı orman içinde mesire alanı da olacak. Tüm ilçe sakinlerimiz için çok faydalı ve güzel zamanlar geçirecekleri bir mekan olmuş olacak. Çavuşbaşı Ahmet Akça Ortaokulumuzu Orman Bakanlığı tarafından da değerlendirilen daha müsait bir yere taşıyacağız. Çünkü bu okul 300 metrenin içinde. Oradaki Sağlık merkezi de yetersiz. Diğer mahalleliler de rahat gelsin diye ortak bir noktaya Aile Sağlığı Merkezi yapacağım. İSMEK ve sosyal tesis de yapacağız.” diye konuştu.

Programda Başkan Çelikbilek ve ekibi belediye hizmetleriyle ilgili kendilerine gelen diğer soruları da yanıtladı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb