reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 10 Aralık 2017 1581 Görüntüleme

Taştan: 2019’da Beykoz’da partimizi iktidar yapmak için adayız!

CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan 24 Aralık Pazar günü R. Şahin Köktürk Spor Salonunda gerçekleşecek olan kongrede tekrar başkanlık için adaylığını açıkladı.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan 24 Aralık Pazar günü R. Şahin Köktürk Spor Salonunda gerçekleşecek olan kongrede tekrar başkanlık için adaylığını açıkladı.

Oldukça kalabalık olan salonda partililere seslenen Taştan; ülke gündeminden Beykoz’a kadar birçok konuya değindi. Taştan konuşmasında “Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkeyi bu karanlıktan kurtarmaya adaydır, bu kararlılıktadır ve bunu başaracaktır! Ben ve yönetimim, CHP Beykoz İlçe Başkanlığı’na planlı, programlı ve vizyonlu bir bakış açısı ile Beykoz Belediyesi’ni partimize kazandıran ilçe başkanı olmaya talibiz. Beykoz belediyesi emlakçı belediye oldu,  arsasını satmak isteyen Beykoz belediyesine başvurmaya başladı. Beykoz’umuzun ormanları talan edildi. İmar planları çıktı diye halkı kandıran bir anlayış, artık Beykoz’u yönetemez hale geldi!” ifadelerine yer verdi.

 

24 Aralık Pazar günü R. Şahin Köktürk Spor Salonunda gerçekleşecek olan kongrede tekrar ilçe başkanlığı için adaylığını açıklayan Mahir Taştan şunları söyledi:

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BU ÜLKEYİ BU KARANLIKTAN KURTARMAYA ADAYDIR, BU KARARLILIKTADIR VE BUNU BAŞARACAKTIR!

2019 yılı çetin bir yıl olacak. Belediye, milletvekili ve başkanlık seçimleri yapılacak. Biz, hem kendi ilçemizde hem de ülkede bu tiranlıktan, ülkeyi adeta bir muz cumhuriyeti gibi yönetenlerden kurtulmak için kolları sıvadık. Ülkenin etrafını bir karabasan gibi saran bu karanlığa barikat örmeye bugün itibariyle başlıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkeyi bu karanlıktan kurtarmaya adaydır, bu kararlılıktadır ve bunu başaracaktır!

BU HALK CUMHURİYETİ VE LAİKLİĞİ TESLİM ETMEYECEKTİR!

Referandum sonuçları açıklandıktan sonra görmüş olduğumuz gibi 2 milyon mühürsüz oyun geçerli sayıldığı ve sonucu etkilediği 16 Nisan referandumuyla, demokrasi ve cumhuriyetin temel dayanağı olan güçler ayrılığı, yani yasama yürütme ve yargının tek elde birleşmesini sağladılar.

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’imizi kaldıracaklarını her yerde açıkça beyan ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde meclis başkanı seçilen, Erdoğan’ın “ağabeyi” İsmail Kahraman “laiklik yeniden anayasada olmamalı” demişti. Ancak bu kara tabloya rağmen, 29 Ekimlerde, 10 Kasımlarda halkın sokaklarda olmasından ve Anıtkabir’i doldurmasından görüyoruz ki bu halk cumhuriyeti ve laikliği teslim etmeyecektir.

MÜCADELEMİZ, HEM BEYKOZ’DA, HEM ÜLKE GENELİNDE CUMHURİYET VE LAİKLİK DÜŞMANLARINA KARŞIDIR.

Bunun yanında, ekonomi halkımız nezdinde en büyük problem olacaktır. Çünkü iktidarın öz evladı gibi koruduğu Reza Zerrap, “45-50 milyon Euro” rüşvet verirken, “birkaç milyar dolar” para kazanırken;  halkımız zamlara, yüksek vergilere ve düşük ücretlere mahkum edilmektedir. Bu çark artık dönmez! Bu çark kırılmaya mahkumdur! 2019 sert ve çetin geçecek derken bundan bahsediyoruz. Mücadelemiz, hem Beykoz’da, hem ülke genelinde Cumhuriyet ve laiklik düşmanlarına karşıdır.

Bizler, kendi zayıf noktalarımızın farkındayız.  Ancak eksiklerimizi ve sorunlarımızı ne kadar çabuk ve yapıcı bir şekilde çözdüğümüz başarımızla doğru orantılıdır.

Biz bu iradeyi taşıdığımıza inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, 2019’a sapasağlam bir örgütle hazırlanacaktır; bu sadece seçimler için olmayacaktır. Biz halkın problemlerinin sadece seçim sandıklarına sıkıştırılamayacağının farkındayız. Halkın gündelik problemlerini çözebilecek bir parti olmak belediye seçimlerini kazanmamızdaki en büyük etken olacaktır. Bu da yapacağımız her türlü propagandadan daha önemli olacaktır çünkü halk nezdinde gerçek ve yapıcı bir parti olacağız.

BEYKOZ BELEDİYESİ’Nİ PARTİMİZE KAZANDIRAN İLÇE BAŞKANI OLMAYA TALİBİZ

Üyelerimizi atıl hale getiren sorunları aşarak, aktif üyelerle üye sayımızı artıracağız. Ancak bunu yaparken yardımlaşma ile değil dayanışma ile hareket edeceğiz. Yani vatandaşı edilgen konumdan çıkarıp, etken konuma sokacağız; yapacağımız işin ve partinin sahibi yapacağız. Her mahallede halkın öz gücüyle kendini örgütleyen bir parti olacağız. Yönetimi olabildiğince katılımcı ve şeffaf yaparak, partimizin üyelerinin kendi kendilerini yönetmesini sağlayacağız. Önümüzdeki 2 sene içerisinde, tarif ettiğimiz plan çerçevesinde kitleselleşmek için Beykoz’umuz da   diğer dinamikler ve STK’lar ile dirsek temasında bulunacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi, sol ve sosyal demokrat bir partidir. Bu söylemiş olduğumuz politikalar hayata geçirildiğinde bunun halk nezdinde ne kadar büyük karşılığı olduğunu görüyoruz.

Bunun en somut örneği ise, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşüdür. Halkın “biz yapabiliriz” diyerek, Genel Başkanımızın arkasından yürümesi aslında bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun kanıtıydı. Biz de, önümüzdeki iki sene içerisinde bu politikaya ağırlık vereceğiz. Ben ve yönetimim, CHP Beykoz İlçe Başkanlığı’na planlı, programlı ve vizyonlu bir bakış açısı ile Beykoz Belediyesi’ni partimize kazandıran ilçe başkanı olmaya  talibiz.

İMAR PLANLARI ÇIKTI DİYE HALKI KANDIRAN BİR ANLAYIŞ, ARTIK BEYKOZ’U YÖNETEMEZ HALE GELDİ!

Beykoz belediyesi emlakçı belediye oldu,  arsasını satmak isteyen Beykoz belediyesine başvurmaya başladı. Beykoz’umuzun ormanları talan edildi. İmar planları çıktı diye halkı kandıran bir anlayış, artık Beykoz’u yönetemez hale geldi!

*“Tapusuz yerlere ev yaparken kime sordunuz?” diyerek vatandaşa hakaret eden, İmar planlarını nereye göndereceklerinden bile habersiz olan,

*Belediyenin mazotunu kendi turizm firmasına peşkeş çeken bir anlayış tarafından yönetiliyor.

*Gençlerimiz işsizlik yüzünden uyuşturucu bataklığına savrulmuş durumda,

*Çalışanlar ise, Beykoz’umuzdaki istihdam alanlarının siyasi iktidar aracılığı ile birer birer yok edilmesinden sonra bir de, bir türlü çözülemeyen trafik derdine katlanmak zorunda.

*Trafiği çözmek için üç milyon ağaç keserek diktikleri üçüncü köprü de derdi çözmek bir yana, nefes alma kaynaklarımızı da götürdü.

*Beykoz’un köklü okulları da iktidarın projesiyle örtüşecek şekilde imam hatipleştiriliyor,

*4+4+4’ün ilk mezunlarının “0” çektiğini görmek istemiyorlar, bu yüzden sınav sistemleri ile oynuyorlar, olan çocuklarımıza oluyor.

*Çevremize baktığımızda ise, her yerde 49 çocuğa tecavüz edilen “Ensar” gibi vakıflar görüyoruz.

*13 senede Beykoz’un bir tane problemine çözüm bulmayı bırakın, daha da geriye götürdüler. Yaptıkları birkaç proje ise, yediklerinin yüzde biri bile değil. Ülkeye ve Beykoz halkının geleceğine ipotek koydular; yaşamsal her ürüne yapılan zamlarla vatandaş geleceğini kara kara düşünüyor.

Beykoz’umuz yukarıda bahsettiğimiz gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya.

BEYKOZ TEK ADAM YÖNETİMİNE MAHKUM EDİLEMEZ

Bildiğiniz gibi 16 Nisan referandumunda, yasama-yürütme ve yargının tek elde birleşmesine karşı çıkma mücadelemizde  “ Tek adama karşıyız” iken bugün geldiğimiz noktada Beykoz siyasetin de partimizin tüm yetkilerini Tek adama verme tehlikesi ile karşı karşıyayız!

Bizler Yetkinin tek bir kişiye teslim edilmesine kabul etmiyoruz.

Bizler, tek adam rejimine karşıyız, güçler ayrılığının yok edilmesine karşıyız.

Gücün ve tüm bu kuvvetlerin tek bir kişide kalmasına karşıyız ve kabul etmiyoruz.

Bu kişi ben de olsam karşıyız karşıyız karşıyız!

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAK İÇİN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETMEYECEĞİM!

Bizlerin sizlerden tek isteği Beykoz’da iktidarı kazandıracak  ilçe başkanı ve yönetimi olma yetkisini bize vermeniz. Tekrar söylüyoruz! Beykoz’u iktidara taşıyan ve kazandıran ilçe başkanı ve yönetimi olacağız! Burada altını önemle çiziyoruz ve kayıt altına alınmasını istiyoruz ki, seçildikten sonra kesinlikle belediye başkan adayı olmak için ilçe başkanlığından istifa etmeyeceğim!

Peki, başkaları bunu söyleyebiliyor mu? Üzerine basa basa 2019 yılına geldiğimizde, örgütümüzü bırakıp belediye başkanlığına aday olmayacağımızı söylüyoruz. Başkaları bunun garantisini verebilir mi? Bizim ilçe başkanlığımız döneminde yapılan somut işlerimiz ve vaat ettiğimiz somut planlarımız var. Başkalarının amacı ilçe başkanlığını sadece siyasi kariyerinde bir basamak olarak kullanmak mı? Vahim bir şekilde görülüyor ki, bugün ilçe başkanlığı adeta bir sınıf başkanlığı yarışı düzeyine indirilmeye çalışılmakta, kişisel profil ve amaçlar; örgüt ruhunun, plan ve proje üretmenin, somut mücadele alanları yaratmanın önüne geçmiştir.

HER MAHALLEYE GENÇLİK EVLERİ KURMA HEDEFİ İLE YOLA ÇIKIYORUZ

Bizler koltuk peşinde değiliz, bizler bir amaç peşindeyiz. Bildiğiniz gibi AKP’li yıllarda ülkemizde kadın cinayetleri yüzde 1400’lere varacak derecede arttı. Bu kadın cinayetlerine karşı mücadele etmenin en etkili yolunun örgütlü mücadele olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde kadın mücadelesine daha fazla eğileceğiz. Kadın cinayetlerini durdurmak için mücadele edeceğiz! En başta tarif ettiğimiz gençliğin problemlerine karşı mahallelerde daha örgütlü bir yapı olacağız. Bunu da boş laflarla değil, her mahallede mahalle komiteleri oluşturarak, her mahalleye  gençlik dernekleri kurarak uyuşturucu mafyacılığının ve gericiliğin önüne geçeceğimizi düşünüyoruz. Gençlerin örgütlenmesinin partimize kadro sağlama yolundaki öneminin bilincinde olarak ve aynı zamanda yine yukarıda tarif ettiğimiz şekildeki problemlerin çözümü yolunda gençliğe temas etmek amacıyla her mahalleye gençlik evleri kurma hedefi ile yola çıkıyoruz…

Bunun kıvılcımını Beykoz’dan yakarak bu hakimiyeti geri kazanacağız!  Hepimizin bildiği gibi son dönemde üniversite gençliği ilçemizde giderek yoğunlaşmış durumda. Üniversiteler de gençlik komiteleri oluşturacağız ve her üniversite de örgütleneceğiz!

BEYKOZ BELEDİYESİNE MÜFETTİŞLER GÖNDEREBİLDİNİZ Mİ?

AKP ve Saray Rejimi, Reza Zarrab ve Man adaları gündemindeki partimizin etkin konumundan rahatsız olmakta; siyaseten sıkışmış durumda.  Bu sıkışmışlığı aşmak için içi boş gerekçelerle partimize saldırmaktadır. Halen daha partimizin belediyelerine müfettiş göndermektedir.

Bu parti devletine soruyoruz; aynı müfettişleri Gökçek’in belediyesine yollayabildiler mi? Gemicikler için görevlendirebildiler mi?

Topbaşın bıraktığı borçları soruşturmak için görevlendirebildiler mi?

Beykoz belediyesine müfettişler gönderebildiniz mi?

O kadar yolsuzluklar var, onları ortaya koyabildiniz mi.

Hodri meydan bizim alnımız ak başımız dik.

Kirli oyunlarınıza bizi alet edemeyeceksiniz. Bu olay Reza Zarrab ve Man Adaları belgelerine karşılık genel başkanımıza ve partimize yapılan bir misillemedir. Bu açık ve nettir.

Biz CHP Beykoz olarak belediye başkanımızın ve bütün belediye başkanlarımızın arkasındayız, yılmayacağız; bizi yıldıramayacaklar!

 

BURADAN BEYKOZ BELEDİYESİ BAŞKANI SAYIN YÜCEL ÇELİKBİLEK’E SESLENMEK İSTİYORUM

 Buradan Beykoz Belediyesi Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek’e seslenmek istiyorum. Siz Cumhuriyet Halk Partisinin seçilmiş meclis üyesini sahiplenmeyi bırakın. Onlar Cumhuriyet Halk Partisinin Meclis Üyesidir. Sizlerin değil. Beykoz halkının meclis üyesidir bu arkadaşlarımız.  Bizim partimizle değil kendi partinizin içinde ki kargaşalık ile uğraşın.  Diyor ya ‘Herkes kendi işine baksın.’  Asıl siz kendi işinize bakın! Cumhuriyet halk partisinin hiçbir neferini ağzınıza sakız yapmayacağız!

PEKİ DEĞERLİ YOLDAŞLAR BİZ NEDEN ADAYIZ!

Sokakta kurşunlandık!  Bizi yıldıramadıkları ve mücadelemize devam edeceğimiz için adayız!

Beykoz’un 45 mahallesini sokak sokak dolaştığımız ve  tüm sorunlarını bildiğimiz için adayız.

Beykoz’un bütün STK’larını ziyaret edip sorunlarını dinlediğimiz için adayız.

Beykozluyu Beykoz’da bırakacak imar planlarını yapmak için adayız!

Güzel bir geleceği Beykoz’da inşa etmek için adayız!

Örgütü tek yumruk yapmak için adayız!

Sorunlara çözüm üretmek için adayız!

2019 yerel seçimlerinde Beykoz da partimizi iktidar yapmak için adayız!

Yürüyün çocuklar!

Siz bizi göremezsiniz,

Büyük yumruklar gibi sıkılı içimiz de

Gizli bir yerinizdeyiz.

Çünkü sesimizde deprem sesleri var.

Sizin sesinizde!

Çünkü sizin gözleriniz

Bizim gözlerimiz!

Yolumuz açık olsun! Hepinizi şimdiden 24 Aralık Pazar günü gerçekleşecek olan kongremize bekliyoruz.

Değerli örgüt üyeleri;

Son olarak,  Dünyanın bütün darbeci ve diktatöryal yönetimlerinin hoşlanmadıkları terimler; insan hakları, özgürlük ve demokrasi olmuştur. Barış diyenlerin yargılandığı ve tutuklandığı ülkemizin durumu, bu gerçeği özetliyor. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun.

Sevgiyle kalın

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb