reklam
Ana Sayfa Eğitim, Emlak, Genel, Gündem, son dakika, Sür Manşet 8 Aralık 2017 2264 Görüntüleme

Bu kadar da vicdansızlık olmaz ki!

Kiralık ev arayan özel gereksinimli çocuğu olan bir anneye ev sahibinin sarf ettiği vicdansızca sözler Beykoz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Şevin Yelseli'nin sosyal medya (facebook) hesabından paylaşmasıyla Beykozluyu çileden çıkarttı.

Kiralık ev arayan özel gereksinimli çocuğu olan bir anneye ev sahibinin sarf ettiği vicdansızca sözler Beykoz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Şevin Yelseli’nin sosyal medya (facebook) hesabından paylaşmasıyla Beykozluyu çileden çıkarttı.

Beykoz Olay Gazetesi olarak Okul Müdürü Şevin Yelseli’yi arayarak konuya ilişkin bilgi aldık.

Şimdi size bu kadar da vicdansızlık olmaz ki dedirtecek olayı detaylarıyla aktarıyoruz.

Özel gereksinimli çocuğu, Beykoz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’ ne devam eden,  eşinden ayrılmış, dört çocuğu ile hayat mücadelesi içerisinde olan bir anne ayrıldığı eşinin tehditleri dolayısı ile oturdukları evi değiştirmek zorunda kalıyor.  Kiralık ev arama sürecinde, kiralık evi olan bir ev sahibi önce vermeyi kabul ediyor ve aileye bir hafta sonra gelin tutun, diyor.

“ÖZÜRLÜ ÇOCUĞUN VAR SANA EV FİLAN VEREMEM, ÇOCUĞUNU BAŞKA BİR YERE BIRAKIRSAN GEL TUT EVİ”

Bir hafta sonra aile eve gittiğinde görüşme esnasında özel gereksinimli bir çocuğunun olduğunu söylüyor. Ev sahibi bunun üzerine “Özürlü çocuğun var sana ev filan veremem, çocuğunu başka bir yere bırakırsan gel tut evi” diyor. Kız kardeş tepki gösteriyor ve aralarında ufak çapta bir gerginlik oluyor. Zaten zor durumda olan ve çocuklarına huzurlu bir yuva kurmaya çalışan anne kızını sakinleştirip, diğer çocuklarını da alarak olay yerinden uzaklaşıyor. Acilen taşınması gereken anne boş yere beklediği bir haftanın ardından alelacele bir ev tutuyor ve yerleşiyor. Şu anda tuttuğu ev bedensel engelli çocuğunun okula gidip gelmesi için uygun koşullara sahip değil; ancak başka çaresi olmayan ve çocuğunu eğitim hakkından mahrum bırakmak istemeyen anne her gün servise kadar çocuğunu sırtında taşıyor.

OLAY OKUL MÜDÜRÜ ŞEVİN YELSELİ’NİN AİLE İLE YAPTIĞI GÖRÜŞME SIRASINDA ORTAYA ÇIKIYOR

Olay okul müdürü Şevin Yelseli’nin aile ile yaptığı görüşme sırasında ortaya çıkıyor. Okul olarak yardımcı olmak istediklerini ve anneye bir ihtiyaçları olup olmadığını soran Şevin Yelseli’nin, annenin anlattığı bu olayı facebook sayfasında ” Bir velimiz Beykoz Soğuksu Mahallesinde kiralık ev ararken, ev sahiplerinden biri “Özürlü çocuğu olana ev vermem, çocuğunu bırakacağın başka bir yer varsa gel tut evi” demiş. Velimizin yaşadığı üzüntüye mi, hala toplumumuzda böyle insanların olduğuna mı daha çok üzüleyim bilemedim. Akıl, vicdan tutulması. Velime elbette hukuki yollara başvurması konusunda gerekli desteği sağlayacağım; ama sosyal medyanın da gücüne inandığım için buradan paylaşıyorum.” şeklinde yazmasıyla olay duyuluyor.

İNANIYORUM Kİ SAYIN KAYMAKAMIMIZ AHMET KATIRCI KONUNUN YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAKTIR

Pek çok kişinin tepki gösterdiği bu olay için Şevin Yelseli düşüncelerini şöyle ifade etti:

“Ülkemizde bireylerin hakları, özellikle de dezavantajlı bireylerin hakları kanunlarla korunuyor. Bu tavır bir ayrımcılık örneğidir. Toplumumuzda hala böyle insanların olması elbette çok üzücü; ancak farkındalık yaratmak, ailelere destek olmak bir eğitimci olarak ikincil olmazsa olmaz görevimizdir. İnanıyorum ki Sayın Kaymakamımız Ahmet Katırcı konunun yakın takipçisi olacaktır. İlginiz için teşekkürler.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb