reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 8 Aralık 2017 1627 Görüntüleme

Beykoz’da Kudüs Mitingi’nde ABD Protesto Edildi

Beykoz Belediyesi önünden Beykoz Meydanı’na yürüyen AK Parti Gençlik Kolları, öğrenciler ve ilçe sakinleri Beykoz Merkez Camii’nde kılınan Cuma namazı sonrası Kudüs’te yaşanan son olayları ve ABD’nin kararını protesto ettiler.

 

Beykoz Belediyesi önünden Beykoz Meydanı’na yürüyen AK Parti Gençlik Kolları, öğrenciler ve ilçe sakinleri Beykoz Merkez Camii’nde kılınan Cuma namazı sonrası Kudüs’te yaşanan son olayları ve ABD’nin kararını protesto ettiler.

 

Mitinge eski bakan ve milletvekili Egemen Bağış, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İBB Başkan Danışmanı Adem Sefer, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, başkan danışmanları, birim müdürleri, Beykoz Müftüsü Ali Efe, STK temsilcileri, muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı.

Egemen Bağış: “Kudüs sahipsiz değildir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını Beykozlulara ileterek sözlerine başlayan eski Bakan Egemen Bağış,  “Hep beraber dünya ya haykırıyoruz. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs bizimdir. Kudüs insanlığındır. Kudüs Museviler içinde, Hıristiyanlar içinde biz Müslümanlar içinde gerçekten çok kutsal bir yerdir.”

“Kudüs ABD Başkanı Trump’un iç siyasete malzeme yapamayacağı kadar büyük bir medeniyet merkezidir. Bugün Dünya’da kişi başına düşen refahın en yüksek seviyede olduğu kabul edilen Avrupa’nın başarısının arkasında iki sebep vardır. Bir tanesi 60 yıldır Avrupalılar savaşmama kararı aldıkları, bir diğeri de, serbest ticareti teşvik etmeleridir. Bu iki formülle Avrupa Birliği müreffeh olmuştur. Bunu da beş yüz milyon insanla gerçekleştirmiştir.” dedi.

İSLAM COĞRAFYASINDA, BİR BUÇUK MİLYAR İNSAN VAR

Egemen Bağış şöyle devam etti: “Ama bugün İslam coğrafyasında, bir buçuk milyar insan var. Biz aynı şeyi savaşmamayı ve ticareti başarabilmiş olsak, geleceğimiz noktayı tahayyül edin. Ama bugün İslam coğrafyasında maalesef acı var. Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmaya çalışıyorlar. Libya’nın günlük petrol satışı beş yüz milyon avroydu… Kaddafi’yi bahane ettiler Libya’yı karıştırdılar, 11 kabile yıllardır savaşıyor. Ekmeğe muhtaç hale getirdiler. Irak medeniyetin Başkenti Bağdat, orada da bir iç savaş çıkardılar ve yıllardır kan ağlıyor.”

BU ÜLKE İSLAM COĞRAFYASININ EN BÜYÜK UMUDUDUR

“Recep Tayyip Erdoğan, bir buçuk milyarlık İslam Alemi’nin de en büyük umududur. Sakın zannetmeyin ki Kudüs ile ilgili kaos çıkartma planları YPG’nın aylardır silahlandırılmasından bağımsızıdır.  Sakın zannetmeyin ki Newyork’ta sahnelenen tiyatro oyunundan bağımsızdır. Sakın zannetmeyin ki, bugün Körfez’de yaşanan kardeşi kardeşe kırdırtma olayından bağımsızdır. Bugün Yemen’de acı var. Suudi Arabistan’da acı var, Irak’ta acı var.  Bunların hepsi bizim aşağılık olarak adlandırdığımız bir merkezin organizasyonudur. Bunlar başka coğrafyalarda da başka hain taşeronlar kullanıyorlar.”

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan: “Kudüs Kutsallığın Başkenti”

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan: “Kudüs kutsallığın başkentidir. Bu süreçte Yahudilerin hiçbir kutsalına dokunulmamasına karşın onların yaptığı zulüm arttıkça artıyor. Bugün bizlere çok iş düşüyor. Diriliş tekrar bu topraklarda olacaktır. Bu olayların küçük bir provasını 15 Temmuz’da yaşamıştık.”

“Ben inanıyorum ki fedakar Beykozlular, kanıyla canıyla her zaman yüce duygularını korumaya hazırdırlar. Rabbım birlik ve beraberliğimizi, Kudüs’ün barışını görmemizi sağlasın.” diye konuştu.

Başkan Çelikbilek: “Kudüs Bizim Vazgeçilmezimizdir”

Kudüs’le oynanmasına asla müsaade etmeyeceklerini belirten Başkan Yücel Çelikbilek, “Kudüs bizim vazgeçilmezimizdir. Kanımız, canımız, inancımız, varlığımızdır. Bugün Türkiye’nin her yerinde Kudüs için dua vardır. Kudüs bizimdir bizim kalacaktır. Kudüs’le oynanmasına asla izin vermeyeceğiz. Allah, sizler var olduğunuz müddetçe siyonistlerin oyunlarını bozacaktır. Bizleri buraya getiren büyük bir sevgidir.”

YERYÜZÜNDE BARIŞ, KUDÜS’ÜN HÜR OLMASIYLA SAĞLANACAK

“Kudüs bize Rabbimizin emanetidir. Selahattin Eyyübi’nin, Kılıçarslan’ın, ecdadımızın emanetidir. Peygamberimizin (SAV) arşa çıktığı miraç mucizesinin olduğu yerdir. Diğer din mensuplarının da, ecdadımızın da mukaddes emanetlerini, hatıralarını korumuş bir milletin evlatlarıyız. Onların oyunlarına gelmeyeceğiz. Yeryüzünde barış, Kudüs’ün hür olmasıyla sağlanacak” dedi.

Beykozluların yoğun katılım gösterdiği mitingde, Türk bayrakları ve tekbirler eşliğinde “Müslüman Uyuma Kudüs’e Sahip Çık- Kahrolsun İsrail- Kudüs Bizimdir Bizim Kalacak” sloganları atıldı.

Beykoz Müftüsü Ali Efe’nin Kudüs’ün özgürlüğü, barış ve selameti için ettiği duaya alanda bulunan herkes eşlik etti.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb