reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 26 Kasım 2017 1805 Görüntüleme

Ozan Yılmaz CHP Beykoz Gençlik Kolları Başkanlığı’na Aday

Cumhuriyet Halk Partisinin 3 Aralık’ta gerçekleşecek olan Gençlik Kolları Kongresi için Ozan Yılmaz, başkan adayı olduğunu açıkladı.

Ozan Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisinin 3 Aralık’ta gerçekleşecek olan Gençlik Kolları Kongresi için  başkan adayı olduğunu açıkladı.

Ozan Yılmaz’ın CHP Beykoz İlçe binasında adaylığını açıkladığı toplantıya, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, Meclis Üyesi Aydın Düzgün ve Aydın Habil, Gençlik Kolları Başkanı Emre Mert Kılıç, Gençlik Kolları başkan adayları ve partililer katıldı.

Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ben 2008 yılında Cumhuriyetimizin temel dayanağı olan,  mazisinde nice zaferler bulunduran şanlı Cumhuriyet Halk Partisinin Beykoz ilçe örgütünde siyaset yaşamına atılmış, sırasıyla gençlik kolları mahalle temsilciliği, gençlik kolları seçim temsilciliği, gençlik kolları ilçe yöneticiliği ve il delegeliği, ilçe ana kademe yönetim kurulu üyeliği yapmış ve her zaman partimizin başarısı için mücadele etmiş ve etmekte olan bir kardeşinizim.

Partimizde geçirmiş olduğum bu süre içerisinde kendi menfaatleri için siyaset yapanları, partimizi kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmeye çalışanları da, en ufak bir menfaat gözetmeden partimizin geleceği ülkemizin kurtuluşu için kanın son damlasına kadar mücadele eden siyasi abilerimizi ve kardeşlerimizi de gördük. Gördüğümüz yanlışların karşısında durarak gerekli mücadelelerimizi verdik ve verdiğimiz mücadelelerden de hiçbir zaman gocunmadık, yorulmadık ve yorulmayacağız ve bu sebeple ki biz birilerinin devamı olmadık olmayacağız. Kim haksızlığa, hukuksuzluğa uğradıysa yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.

 

Biz kimiz?

Biz Türkiye’mizin geçtiği bu karanlık zamanlar ezilen, tamirhanelerde çalışılmak zorunda bırakılan gençleriz, biz parası olamadığı için eğitimini yarıda bırakan doğudaki öğrencileriz, görüşlerinden dolayı üniversitelerden atılan genç akademisyenleriz, dikta sistemine karşı direnenleriz, Eskişehir’de Ali İsmailleriz, İstanbul’da direnişçileriz, Ankara’da gar önünde öldürülen gençleriz, Medenileriz, Ethemleriz, evleri işaretlenenleriz, Soma’da madende göz göre göre gömülenleriz, sayımız milyonlar, umudumuz canlı…

Bugün belki örgütlü değiliz, bugün tek yumruk değiliz, bugün belki bir avuç gibi görünüyoruz…

Biz bu yola eksiklerimizi telafi etmek için, unuttuğumuz sol değerleri hatırlatmak için, yapılamayanı yapmak için çıktık…

Size buradan dünyanın yeni bir değerini hatırlatmak isterim. İnsanoğlunun tarih boyunca gördüğü en büyük entelektüellerden biri olan Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Anıt kabirde ziyaret eden Elon Musk’tan biraz bahsedelim. Dünyanın en büyük şirketlerinin bir kısmına sahip olan bu vatandaş, enerji yatırımları için geldiği Türkiye’de ilk iş Anıt Kabiri ziyaret etmiştir. 30’lu yıllarda zor durumdaki bir ülkede uçak fabrikası kurma cesaretine ve ön görüsüne sahip bir liderin, 2017 yılında genç bir mucit tarafında ziyaret edilmesi son derece olağandır. Bizler de beyinlerimizin en iyi şekilde eğitilmesini hedef edindik. Elon MUSK’I  Elon Musk yapan çalışkanlık bizim gençlerimizin de  büyük kısmında mevcuttur. Tek eksik desteklenmeleri ve eğitimleridir. İlçemizdeki 4 üniversitenin durumu ve koşulları bellidir. Tamamı genç işsizlik ordusuna kaynak olmuşlardır. Niteliksiz eğitim, çağ dışı öğretime karşı üniversitelerimizi örgütlemek zorundayız. Osmanlı nasıl matbaanın gerisinde kaçırdıysa, bugün maalesef Türkiye Cumhuriyeti olarak teknolojiyi kaçırmaktayız. Bilgi çağının çok ama çok gerisinde kalmaktayız. Üniversiteler ve akademiler bu alanda bulunmaz kaynaklardır. Üniversiteli gençlerimizi yurtlarında, evlerinde, sınıflarında bulacağız, örgütleyeceğiz. En az 100 üniversiteli genci davamıza ortak edeceğiz.

Lise öğrencilerimizin TÜBİTAK tarafından desteklenen popülist deney ve icatlarına karşı, Avrupa ve Amerika’da desteklenen, ödül alan uluslararası projeler herkes tarafından bilinmektedir. İmam Hatip Liselerinin devamlılık durumu ortadadır. Öğrenci kardeşlerimiz, eğitim alamadıkları bu çarpıtılmış sistemde, okula gitmek istememektedir. Fen liseleri azalmakta, Anadolu Liseleri değersizleşmektedir. Meslek liseleri ara eleman değil, yalnızca vasıfsız eleman yetiştirme kurumuna dönüşmüştür. Liselerimizdeki başarılı genç kardeşlerimiz ise yurt dışında eğitim almayı tercih etmektedir. Lise çağındaki kardeşlerimizi çağdaş, bilimsel ve laik eğitimin sorunsuz gelecek talebi altında toplayacağız.

Sporu, kavga, hakaret ve holiganizm olarak dikte eden Rasim Ozanların elinden söküp alacağız. Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olması için gerçek sporcularla irtibata geçerek, sempozyumlar, paneller, eğitimler düzenleyeceğiz. Amatör sporcularımıza gerçek profesyonellerle buluşturacağız. Sporun, sevgi, dostlu ve barış olduğunu Beykozlu hemşerilerimize hatırlatacağız.

Uyuşturucuyu belki Beykoz’umuzdan silemeyeceğiz ama mücadele edeceğiz. Uyuşturucunun psikolojik, ekonomik, ruhsal toplumsal bir salgın olduğunu bilmekteyiz. Devlet imkanlarıyla ve toplumsal olarak mücadele edilmedikçe bizim çabalarımız her zaman eksik kalacaktır, bunu da bilmekteyiz. Bu konuda devlet organlarına sürekli baskı yapacağız, yeni yöntemler ve mücadele biçimleri konusunda uyuşturucuyla mücadele dernekleriyle organize çalışma yürüteceğiz.

Sanat, son yıllarda Türkiye’de ve tüm dünyada maalesef zenginlerin ve para babalarının tekeline girmiştir. İyi sanatçı, iyi aydın kimdir denildiğinde özgür ve bağımsız düşünürler akla gelmelidir. Ne güzel söylemiş Orhan Veli…

 BEDAVA

Bedava yaşıyoruz, bedava;

Hava bedava, bulut bedava;

Dere tepe bedava;

Yağmur çamur bedava;

Otomobillerin dışı,

Sinemaların kapısı,

Camekanlar bedava;

Peynir ekmek değil ama

Acı su bedava;

Kelle fiyatına hürriyet,

Esirlik bedava;

Bedava yaşıyoruz, bedava.

Orhan Veli gibi değerlere ev sahipliği yapan Beykoz’umuzda sanat öksüz, tiyatrolar sansürlenmiş, müzik kör topal, kara düzen hayatta kalmaya çalışıyor. Bu durumun değişmesi için çağdaş, özgür, ilerici kültür politikalarının üretilmesini sağlamak için aydınlarımız, sanatçılarımız, yazarlarımızla birlikte çalışacağız. Beykoz’umuzdan genç sanatçıların çıkmasına vesile olacağız.

Türkiye’mizin ve güzel Beykoz’umuzun en büyük sorunlarından birisi maalesef genç işsiz sayısı. Bu soruna yönelik partimizin politikalarıyla birlikte insan kaynaklarının yönetimini en iyi şekilde kullanarak bu sorunu çözmek için mücadele edeceğiz.

Değerli genç kardeşlerim ve sevgili üyelerimiz kısacası biz gençler olarak Beykoz’umuzun ve Türkiye’mizin sorunlarını biliyor ve bunların çözümleri için mücadele ediyoruz. Bu bağlamda 3 Aralık Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz Gençlik Kongresinde bu göreve adayım.

Bizim için her şey kazanmak değildir, ahlak ve etik bizler için her şeyden daha önemlidir. Konuşmamın başında belirttiğim zorlukları yenecek kararlılık ve azme sahibiz. Yeni bir dünya kuracak kadar mücadeleci, ideallerimiz uğruna canımızı ortaya koyacak kadarda haklıyız. Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak ülke tarihinin en kritik günlerini yaşarken halkımıza karşı bilinçli bir sorumluluk içerisindeyiz. Kolektif bir şekilde Beykoz’da, İstanbul’da ve Türkiye’de siyasi bir gelişme olduğunda refleks gösterebilen bir yapıyı oluşturmaya geldik. Nefer gibi çalışıp, emek harcayacağımız ama bildiğimiz gerçekleri söylemekten de asla geri durmayacağımız bir yapı örgütleyeceğiz.

Özgürlüğümüzden başka kaybedecek bir şeyimiz yoktur ve hatta özgürlüğümüzde kısmen bu iktidar döneminde kaybedilme noktasına gelmiştir. Bizler bu yola hep birlikte yorulmamak üzere çıkıyoruz, sizleri de davet ediyoruz, hep birlikte bu yolu yürümek istiyoruz. Bu süreçte inanıyorum ki kazanan Cumhuriyet Halk Partili gençler olacak, kırmadan, kırılmadan bize yakışan bir şekilde bu kongremizi tamamlayacağız. Bugün dünden daha kararlıyız. Hasretini çektiğimiz günleri birlikte kuracağız, örgütümüzü alanlara indirmek için hazırız. Bu bayrak yarışında kazansak ta kaybetsek te Cumhuriyet Halk Partisinin neferi olmaktan onur duyacağız. Aday olan diğer arkadaşlarıma bu süreçte başarılar diliyorum.

Hepinizi en devrimci duygularımla selamlar saygılarımı sunarım…

Yolunuz aydınlık olsun hoşça kalın Atatürk’le kalın…

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb