reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 6 Kasım 2017 1704 Görüntüleme

CHP Beykoz Gençlik Kolları Başkanlığı’na yeni bir aday

CHP Beykoz Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday olan Veli Gümüş adaylık manifestosu yayımladı.

CHP Beykoz Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday olan Veli Gümüş adaylık manifestosu yayımladı.

CHP Beykoz Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday olan Veli Gümüş adaylık manifestosu yayımladı. Gümüş yayımladığı manifestoda şu sözlere yer verdi. “Bugün Türkiye genelinde gençliğin sorunlarını, her ne kadar üniversite gençliği, lise gençliği, mahalle gençliği gibi çeşitli kategorilere ayırsak da, başlıca şu şekilde sayabiliriz: işsizlik, sosyal güvencesizlik, geleceksizlik, yoksulluk, eğitim, şiddet, dinci gericilik, uyuşturucu… Bu başlıca sorunları, sadece Beykoz özelinde çözümler üreterek çözemeyeceğimizin farkındayız çünkü bu bir ülke aynı zamanda bir siyasi iktidar sorunudur. Ancak bu sorunlara çözümler üreterek bir örnek yaratmak istiyoruz.”

CHP Gençlik Örgütleri İlçe Kongreleri 26 Kasım 2017 Pazar günü başlayacak süreç 16 Aralık 2017 Cumartesi günü sona ermiş olacak.

CHP Beykoz Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday olan Veli Gümüş adaylık manifestosunda şu açıklamalarda bulundu:

Adaylık Manifestomuz

Gençlik kollarına adaylığımız göstermelik bir adaylıktan ibaret değildir. Gençliğin sorunlarını, tarif etmekten ziyade çözmeye yönelik bir politika önereceğiz; seçilemesek bile bu politikayı sürdürmek yolunda bir kamuoyu yaratacağız. Çünkü gençliğin sorunları, adaylık, seçilip-seçilmemekten daha önemli sorunlardır.

Bugün Türkiye genelinde gençliğin sorunlarını, her ne kadar üniversite gençliği, lise gençliği, mahalle gençliği gibi çeşitli kategorilere ayırsak da, başlıca şu şekilde sayabiliriz: işsizlik, sosyal güvencesizlik, geleceksizlik, yoksulluk, eğitim, şiddet, dinci gericilik, uyuşturucu… Bu başlıca sorunları, sadece Beykoz özelinde çözümler üreterek çözemeyeceğimizin farkındayız çünkü bu bir ülke aynı zamanda bir siyasi iktidar sorunudur. Ancak bu sorunlara çözümler üreterek bir örnek yaratmak istiyoruz.

İlçemiz, bu sorunlarla diğer yerelliklere oranla daha çok karşı karşıya bulunmakta. Bu sorunları tarif ederken, birbirlerinden bağımsız olduklarını iddia etmiyoruz, aksine hepsi birbiriyle bağlantılı durumda. Örneğin, işsizlik bugün Türkiye’de yüzde 20’lere dayandı. Beykoz özelinde ise siyasi iktidar partisinin belediye başkanları bırakın çözüm üretmeyi aksine var olanları teker teker elden çıkardı. Fabrikalarımızın kapanmasıyla başlayan işsizlik süreci, halihazırda işi olanları etkilemekle kalmadı, gelecek nesilleri yani şu an içinde bulunduğumuz nesilleri de etkiledi. Bu işsizlik sarmalı, gençlerimizi teker teker tarikat ağlarının içine attı, uyuşturucu trafiğinin içine soktu, kumar batağına sürükledi.  Siyasi iktidarın, bu sorunlara 15 yıldır bir çözüm üretmediğini, aksine bu çözümleri amaçları doğrultusunda kullanmaları bize gerekli yanıtı vermektedir. TÜBİTAK projelerine seçilmeyen gençlerin, diğer ülkeler tarafından görülmesi; seçilen projelerin ise “abdest alan papaz eriği” gibi absürt projeler olması ülkemiz gençliğine dayatılan gericileşme politikasının geldiği noktaya ortaya koymaktadır. Eğitim meselesinde, lise ve üniversite sınavlarının alternatif üretilmeden kaldırılması, güncel bir örnek olarak da öğrencilerin en yakın okullara kayıt yaptırma zorunluluğun gelmesi (boş kalan İmam Hatip Liselerini doldurmak için dayatılan bir projedir) gibi örnekler bize açık olarak göstermektedir, gençliğin sorunlarının çözümü olması gereken eğitim, bir dönüşüm aracı olarak görülmektedir.

Peki, bu sorunların çözümüne dair çözüm önerilerimiz nedir, bu sorunlar siyasetin dışında mıdır? Biz bu sorunların gençlik siyasetinin ana problemleri olduğunu ve bu sorunlara çözüm üretirken, yukarıda tarif ettiğimiz şekilde, örgütlü bir planın parçaları olan bu sorunlara örgütlü bir şekilde müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 2013 Gezi Direnişi gibi bir hareketin başrolünde oynayan gençlerin ise var olan örgütlere duyduğu mesafe aslında bir şeylerin yanlış gittiğinin en temel göstergesidir. Örgütsel bürokratizm, kişisel hırs, koltuk kavgaları, proje üretememe ve “örgütlü örgütsüzlük” bu yanlış gidişin bizim cephemizdeki temel sebepleridir. Biz, ülkemiz ve ilçemiz özelinde yukarıda tarif ettiğimiz bu problemlere çözüm ararken, dayanışmayı en başa yazarak, siyaseti çekici hale getirerek, örgütlenerek ve kararlı bir şekilde ürettiğimiz projelerin arkasında yürüyerek bu sorunlara çözüm getirebileceğimize inanıyoruz.

Eğitimdeki imam hatipleşmeyi, özel okullarda eğitim alabilenlerin dışında, aslında yoksul halkın bir problemi olarak gördüğümüz için bu mücadeleyi topyekun bir mücadele olarak göreceğiz. Geleceksizlik sorunuyla bağlantılı olan uyuşturucu, tarikatlaşma ve mafyalaşma meselelerini, göstermelik basın açıklaması ve yürüyüş gibi anlık tepkilerin dışına çıkartıp, uzun süreli projelerle sürdüreceğiz. İşsizlik, sosyal güvencesizlik problemleri için istihdam alanları yaratmaya çalışacağız, bu alanda dayanışmayı ön plana çıkaracağız. Bizim cephemizde unutulmaya yüz tutan dernekleşmenin, tarif ettiğimiz topyekun mücadele alanında çok önemli bir araç olduğunu biliyoruz. Gençliğin tarif ettiğimiz bu başlıca problemlerin yanında bir çok problemi olduğunu biliyoruz. Bu problemleri çözerken, şeffaf, katılımcı ve dayanışmacı olacağımızın sözünü veriyoruz. Dediğimiz gibi, bu problemler bir kişi ve adaylık problemi değildir. Bu yüzden kazanamazsak bile bu problemlerin çözümü için projelerimizi dayatacağız! Kendimize ve Beykoz gençliğine inancımız tamdır. Problemleri çözeceğimiz inancına sahibiz; ancak, meselenin problem çözmekle yeterli olmadığını, aynı zamanda düşünen, siyasete katılan, halkçı bir gençlik yaratmanın bu problemleri üreten kısır döngüyü kırma yolunda baş faktör olduğunu biliyoruz.

Gençlik görev başına!

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb