reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Kültür - Sanat, Sür Manşet 23 Ekim 2017 2520 Görüntüleme

Anadoluhisarı QR kodlu haritayla tanıtılacak

Beykoz Güzelcehisar Eğitim Kültür ve Turizm Derneği Anadoluhisarı'nı QR kodlu haritayla tanıtacak.

Beykoz Güzelcehisar Eğitim Kültür ve Turizm Derneği Anadoluhisarı’nı QR kodlu haritayla tanıtacak.

Projeyle ilgili Hisar İskelesi’nin önünde düzenlenen toplantıda Anadoluhisarı’nın tanıtımı için QR kodlu 5 bin adet yürüyüş yolu haritası yaptırılacağı ve Anadoluhisarı ile ilgili bir kitap çalışmasını başlatıldığı duyuruldu. Bu haritada Anadoluhisarı’ndaki tarihi eserler ve doğal güzelliklerin bulunduğu yerler yürüyüş yolları üzerinde işaretli bulunacak.

 

Projeyle ilgili konuşan Dernek Başkanı Aynur Yavaş şu açıklamayı yaptı: “Derneğimizin yaklaşık 3 yıl üzerinde çalışarak hazırlamış olduğu projeyi sizlere anlatmak istiyorum. Derneğimizin amacı semtimizin tanıtılmasına hizmet etmek, koruyup sahip çıkarak gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması için hareket etmektir. Bu amaçla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesiyle ortaklaşa çalışarak İstanbul’da ilk defa QR kodlu semt tanıtımı derneğimiz tarafından gerçekleşmiştir. Zamanla tüm bölgemizde bulunan işletmelerin QR kod adı altında kendilerine sunulan bu teknolojik imkandan istifade etmelerini sağlayarak, kendilerine destek vermek ve bu konuda küçük esnaf ile sanatkarlarımızın tanınmalarına hizmet etmek ve yardımcı olmak kendi değerlerimize sahip çıkmak amacındayız.”

Başkan Aynur Yavaş projeyle ilgili şu bilgileri aktardı: “Projemize reklam vererek destek olan işletmelerin bulunduğu konumlar harita üzerinde kodlarla gösterilecektir. Haritamız üzerinde bulunan derneğimizin QR kodu ücretsiz bir hizmet olup indirildiği takdirde tüm bu işaretlenen tarihi ve doğal yerlerimiz ile ilgili yazılı ve görsel bilgiye dil seçeneğini kullanarak farklı dillerde de erişim mümkün olacağı gibi hazırlamış omluğumuz haritada QR kodlu tanıtım bulunacaktır. Aynı zamanda reklam veren tüm işletmelere de buradan ulaşılabilir. Bu işletmelerin kendi mobil web siteleri mevcut değilse QR kod uygulaması konusunda derneğimize sponsor olan VISIGLOBE firmasından yetkili Ayhan Olgun ve ekibi tarafından işletmelere web ve mobil konusunda hizmet verilecektir.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb