reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 15 Ekim 2017 2858 Görüntüleme

Beykoz İmam Hatipliler Derneği 1000 kişilik aşure dağıttı.

Beykoz İmam Hatipliler Derneği (BİHMENDER) Beykoz Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Beykoz İmam Hatipliler Derneği (BİHMENDER) Beykoz Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Beykoz’un İmam Hatip okullarından mezun olanların kurduğu BİHMENDER her alanda yaptığı etkinliklerine bu yıl ilk defa aşure pişirip okullarında dağıtarak devam ettiler.

Bunun her yıl yapılacağını ve bir gelenek haline geleceğini söyleyen Dernek Başkanı Mustafa Sandıkçıoğlu; “Bu yıl Bismillah dedik ve işe başladık, Rabbim utandırmasın, önümüzde ki yıl daha çok sayıda aşure pişirip diğer okullarımızda da dağıtmayı düşünüyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Aşurenin bereketine inandığını da ekleyen başkan, “Aşure Hz. Nuh’tan bu yana bize kadar gelmiş ve sadece salt bir yiyecek olmanın ötesinde bize paylaşmayı da öğretmiştir. Bugün herkesin kendi imkanlarıyla içine her şeyi koyup pişirdiği aşurenin, geçmişte “herkesin elinde olanı getirip bir kazana koyduğu ve pişirdiği bir aş” olduğunu belirten başkan, bunun bereket olduğunu ve paylaşarak arttığına inandığımızı ve bu inançla yola devam ettiğini söyledi.

Sandıkçıoğlu;  “Çok ilginçtir 1000 adet kap aldık, son kabı doldurduğumuzda aşuremiz de bitti. Fazla olsaydı tabi ki ziyan olmazdı ama korktuğumuz gibi eksik de kalmadı çok şükür, ilk defa yaptığımız bu hacimde ki bir işte ölçüyü birebir tutturmak bizim için güzel bir anı oldu” dedi.

 

Aşurenin pişirilmesi esnasında dualar edildiğini, Kuran-ı Kerim okunduğunu ve aşureye bir hacımızdan alınan zemzem suyunun da katıldığını belirten Sandıkçıoğlu, “Bir aşureden çok daha fazlasını yaptığımıza inanıyorum, inşallah bu aşureyle gönüllere de girmişizdir” diye ekledi.

Başkan Mustafa Sandıkçıoğlu; etkinliklerin ve projelerin devam edeceğini, kendilerini sosyal medya hesaplarından takip edip bilgi alabileceklerini belirtti.

TEŞEKKÜR

BİHMENDER ailesi olarak başta aşurenin pişirilmesi olmak üzere, süreç boyunca her daim yanımızda olup dağıtımında da yardımlarını esirgemeyen Kadın Kollarımızdan değerli hanımefendiler Ayşe Kantarcı, Hatice İbiş, Fatma Şanlı, Zehra Testiğ, Hanife Çapoğlu, Betül Başaran, Arzu Başaran’a, yönetim kurulu üyelerimiz Mustafa Emici, Harun Macar ve Olgun Cirit’e, aşurenin yapımında emeği büyük olan aşçımız ve ayrıca Önder Beykoz Okul Aile Birliği temsilcisi Mevlüde Kılıç hanımefendiye, mutfaklarını kullanmamıza izin veren Kastomunu Görentaş Köyü Derneği’ne, okulda bize her türlü yardımı gösteren Okul Müdürümüz Osman Altan Bey’e, öğretmenlerimize ve özellikle bize maddi manevi desteğini hiç esirgemeyen camiamıza, gönüldaşlarımıza ve bağışçılarımıza çok teşekkür ederiz.

Bu vesileyle, zamanından ve ailesinden feragat edip Allah rızası için bize destek olan tüm yol arkadaşlarımıza, başta başkanımızın değerli eşi Nazife Sandıkçıoğlu hanımefendiye ve şahsında tüm eşlere göstermiş oldukları fedakarlıktan dolayı teşekkür ederiz.

BİHMENDER – Beykoz İmam Hatipliler Derneği adına Olgun Cirit

www.bihmender.org

facebook.com/bihmender

instagram.com/bihmender

twitter.com/Beykoz_iHL

0216 606 34 37

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb