reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 2 Ekim 2017 1640 Görüntüleme

Belediye Meclisi’nde Bütçe Görüşmeleri Başladı

Beykoz Belediyesi Meclisi, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında Ekim Ayı’nın ilk toplantısını yaptı.

Beykoz Belediyesi Meclisi, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında Ekim Ayı’nın ilk toplantısını yaptı. Belediye Meclisi 2-21 Ekim tarihleri arasında bütçe görüşmelerini gerçekleştirecek.

Ak Parti Grubu Meclis Üyelerinden İskender Öz ve Muharrem Kaşıtoğlu’nun izinli sayıldığı toplantıda CHP Grubu Meclis Üyesi Mehmet Gürel Dünya Habitat Günü’yle ilgili konuştu.

Dünya Habitat Günü’nün yaklaşık 22 yıldır Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlandığının bilgisini veren Mehmet Gürel şunları ifade etti: “Toplumun tüm sınıfları ve tüm bireylerinde pozitif ayrımcılık gören engelliler, bayanlar, yaşlılar için hem kamu alanlarında hem diğer tüm alanlarda onlara daha iyi alanlar verilmesi ve bu alanları da en çok refah edecekleri şekliyle kullanabilmelerine yönelik bir çalışmalar dizisinin oluşturulmasıdır. Bu, her yıl değişik ülkelerde, ağırlıklı olarak mimarların ve şehir planlamacılarının, sosyologların katıldığı değişik konulu toplantıları oluyor. Bu yılın konusu ise kamusal alan kullanımı. Belediye olarak bu konuda kamusal alanı şekillendirmek konusunda yetkili mercii olduğumuz için, pozitif ayrımcılık yapılması gereken kişileri rahat ettirmeliyiz. Dini, dili, ırkı, inancı ne olursa olsun, bu kişilerin kullanımına yönelik uygun yapılar inşa edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda çalışmaları olan tüm kurum ve kuruluşlara biz de Beykoz Belediyesi olarak destek vermeliyiz.”

Mecliste öncelikli olarak bir önceki ayın tutanağı oylandı. Ardında gündem maddeleri görüşüldü.

2018 Mali Yılı Gelir ve Giderini kapsayan bütçe tasarısı hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi ile 2018 Mali Yılı İdari Performans Programı hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonuna,

Kentsel Yenileme Projelerinde Toplu Konut olarak kullanılmak üzere Beykoz İlçesi, Riva Mahallesi, 1066 Ada 1 parsel sayılı taşınmazın Beykoz Belediyesi tarafından satın alınması hakkındaki Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifi ile

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Müdürlük Yönetmeliği güncellemesi hakkındaki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklifi, Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

 

1/1000 ölçekli Geri görünüm Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı 3. Etap hakkındaki Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi ise görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na gönderildi.

Belediye Meclisi bir sonraki toplantısını 4 Ekim Çarşamba günü yapacak.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb