reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet 20 Eylül 2017 1587 Görüntüleme

Gaziler yemekte ağırlandı

Gaziler ve şehit yakınları 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle, Beykoz Kaymakamlığı tarafından yemekte ağırlandı.

Gaziler ve şehit yakınları 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle, Beykoz Kaymakamlığı tarafından yemekte ağırlandı.

İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesislerinde düzenlenen organizasyona Kaymakam Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Yücel Çelikbiek, İstanbul Boğaz Komutanı Deniz Kurmay Ali Kibar, Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk ve kurum müdürleri katıldı.

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek şunları ifade etti: “Şehit ve gazilerimiz olmasa bu toprakların kollayıp kollamak, bugünlere getirmek mümkün olmazdı. 15 Temmuz’da destansı bir olaya şahitlik ettik. Etrafımız ateş çemberi. Çok zor günlerden geçiyoruz.”

“Bu millet farklıdır. Siz farklı bir milletin evlatlarısınız. Yakın zamana bakıyoruz ki,  Müslüman bir ülkenin insanlarına zulmediyorlar. Bir tek Türkiye sesini çıkarıyor. İri gözüken devletin insanları seslerini çıkarmıyorlar. Milletimizi bir, iri ve diri yapacağız. Binlerce yıl yaptık, bu görev yine bize düştü. Hepimizin başı dik olacak.”

İstanbul Boğaz Komutanı Deniz Kurmay Ali Kibar, “Atamızın gazi unvanını aldığı gün kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimize hiçbir şeyle ölçülemeyecek olan bu vatan uğruna yaptıkları için şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Gaziler ve şehit aileleri ile yakından ilgilenen Kaymakam Ahmet Katırcı şöyle konuştu: “Bizim inancımıza göre peygamberlikten sonra en büyük rütbe şehitlik, sonra gaziliktir. Bu memleketin kurucusu da gazi, cumhuriyetin kurucusu da gazi, meclisi de gazidir. Biz ayrı bir milletiz. Kendi vatanını bizim gibi savunan bir millet olmadığı gibi, başka insanların dertlerine ortak olan bir topluluk da yok. Onun için düşmanımız çok.”

“Kendi dertlerimizin çaresini bulduğumuz kadar diğer toplumların yaralarına da merhem olmaya çalışıyoruz. Tarih boyunca böyle oldu, olmaya da devam edecek. Uyanık olmak zorundayız. Çok çalışacağız, birbirimizi sevip, güveneceğiz.”

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Şimşek Ailesinin Acı Günü

Şimşek Ailesinin Acı Günü

Tema Tasarım | AnatoliaWeb