reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 5 Eylül 2017 1446 Görüntüleme

Hamzaçebi Bayram Ziyaretlerine Katıldı

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Beykoz İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Kurban Bayramı ziyaretlerine katıldı.

Beykoz’un Mahmut Şevketpaşa, Cumhuriyetköy, Bozhane, Göllü ve İshaklı köylerini ziyaret eden TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, vatandaşların sorunlarıyla ilgilendi. İshaklı Mahallesinde ikamet eden 20 yaşındaki er Mustafa Balta’nın vefatını öğrenen Akif Hamzaçebi, Balta’nın ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Ancak cenazeye katılamadı.

Akif Hamzaçebi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, köy tüzel kişiliğine ait taşınmazların büyükşehir belediyesinin mülkiyetine geçmesi konusuna değinerek şunları söyledi: “Bir yasa değişikliği ile bu gelirlerden bu mahalle muhtarlıklarına önemli bir payı aktarmak lazım. Hizmetlerin yürümesi açısından son derece önemlidir. Ya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı gelip bu hizmeti yapacak ya da elde edilen gelirden ilgili mahallelere bir pay ayrılacak. Bu yönde bir yasa değişiklik teklifini 1 Ekim’de TBMM açıldığında Meclis Başkanına vereceğim.”

İstanbul’da son bir ayda yağan yağmurun şehri çok olumsuz etkilemesinden yakınan Akif Hamzaçebi “Özellikle Temmuz ayında iki şiddetli yağmur oldu. En son 29 Ağustos’ta yine şiddetli bir yağmur oldu. Her üç olayda da yağmur sele dönüştü. Yağmurun sele dönüştüğü ve selin bütün İstanbul yaşamını alt üst ettiği bir İstanbul var. Yetkililer bunu küresel ısınma sonucu iklim değişikliğine bağlıyorlar. Bunu asla kabul etmiyorum. Küresel ısınma bir gerçek evet ama yağmurun sele dönüşmesi ve selin İstanbul’da olumsuz sonuçlar yaratması bir kader değildir. Yeditepeli İstanbul’da bu yağmuru tepelerden denize ulaştıramayan bir yönetimsizlik var. İstanbul bu yönetim anlayışına mahkum değildir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb