reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Gündem, Kültür - Sanat, Sür Manşet 24 Ağustos 2017 1414 Görüntüleme

Beykozlu Çankırılılar Memleketlerine Doydu

Beykoz Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (BEYÇANDER), düzenlediği Çankırı gezisi, İstanbullu Çankırılıları memleketleriyle buluşturdu. Çankırılılar memleketlerinin doğal ve tarihi güzelliklerine doydu.

Kurulduğu 2012 yılından bu yana Çankırı’nın kültürünü ve doğal tuzunu Türkiye’ye tanıtmak için çalışan BEYÇANDER’in, İstanbul’da yaşayan hemşerilerine ve Beykozlulara yönelik organize ettiği Çankırı gezisi büyük ilgi gördü.

Çankırı Belediyesi ile Beykoz Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen kültür gezisine İstanbullu Çankırılıların yanı sıra Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Beykozlu Rizeliler Derneği Başkan Yardımcısı Mithat Güner, BEYÇANDER Başkanı Bilal Karabacak ve yönetim kurulu üyeleri Recep Ödemiş, İlyas Aktaş, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Katılımcılar; 5 bin yıllık Tuz Mağarası, Ilgaz Dağı, Çankırı Kalesi, Taş Mescidi, Emin Karatekin Türbesi, Orta Höyük Yeraltı Şehri, şaşırtıcı hikayesiyle Asker Balıkları, Roma döneminden kalma Sakalin Kayalıkları, Osmanlı eseri tarihi Çankırı Çamaşırhanesi, Buğday Pazarı, Çivitcioğlu Medresesi, Çankırı Müzesi ve Uçak Çocuk Kütüphanesi rehber eşliğinde gezdi. İstanbullu Çankırılılar, gezide Çankırı’nın yöresel yemeklerini tatma ve Yaren Kültürünü memleketlerinde doyasıya yaşama imkanı da buldu.

Çankırı Belediyesi’nin aslına uygun olarak restore ettiği Tarihi Çamaşırhanesinde birlik beraberlik gecesinde buluşan Çankırılılara Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kama, Çankırı İl Genel Meclis Üyesi Ruhi Şeker, Çankırı İl Kültür Müdürü Mustafa Karatatar ve Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk de eşlik etti.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, hemşerilerinin şehre yaptığı kültür gezisinden ve BEYÇANDER’in Çankırı kültürünü İstanbul’da tanıtma çabalarından çok memnun olduklarını belirterek, şehrin tarihi, kültürel değeri ve mimari değişimiyle ilgili bilgiler verdi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb